Home > TE Connectivity Oostkamp: één groot hart & front tegen het corona

TE Connectivity Oostkamp: één groot hart & front tegen het corona

Geschreven op 2 april 2020 om 14:54 door Mario De Wilde

Alle bedrijven in de regio nemen initiatieven om hun werknemers te beschermen tegen het COVID-19-veroorzakende coronavirus. Een aantal van hen proberen ook hun steentje bij te dragen om de maatschappij te helpen strijden. Zo ook TE Connectivity in Oostkamp. “Vanaf het begin hebben wij de veiligheid en gezondheid van onze mensen centraal geplaatst”, stelt Plant Director Luk Hiltrop. “Er werden ondertussen heel wat initiatieven genomen op het gebied van de 2 basisregels: hygiëne en “social distancing”. Iedere dag nemen we bijkomende maatregelen die ook intensief intern gecommuniceerd worden”. “Dankzij de discipline en het engagement van onze medewerkers zijn we erin geslaagd de productie draaiende te houden, zij het op een lager niveau. We zijn een cruciale schakel in het industriële waardeketen van onze klanten en zorgen mee ervoor dat de economische welvaartsmotor blijft draaien” aldus Luk Hiltrop.

Alex Soenen, Manager EHS, vult aan: “Daarnaast zien we dat ons creatieve personeel ook van de nood een deugd heeft gemaakt. Verschillende medewerkers stimuleerden ons om nog initiatieven te nemen, zowel intern in het bedrijf als naar de omgeving toe.” Alex Soenen somt op: “intern werden affiches door de medewerkers zelf gemaakt, er werden 3D-geprinte deurklinken geproduceerd, we hingen ook dankbetuigingen voor de zorgsector mee uit. Maar ook naar buiten toe namen we actief deel aan initiatieven,” aldus nog Alex Soenen: “we doneerden reeds verschillende gelaatschermen, schorten en overzetbrillen aan verschillende zorginstellingen in Oostkamp en Brugge.
Manager van het prototypelabo, Hans De Brauwer, stroomlijnt deze initiatieven op technisch gebied. “Mijn teamleden zijn nu ten volle bezig op de 3D-printer om onderdelen te maken waarmee we beademingstoestellen kunnen bouwen.” Hans De Brauwer vervolgt: “ook de deurklinken waarmee we niet meer met de handen de deur hoeven te openen, worden bij ons gemaakt. Daarmee kunnen we onze technologische kennis uit de complexe maakindustrie ten dienste stellen van de maatschappij.”

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.