Home > TC Sint-Michiels krijgt op 1 mei eigen tennis- en padelclub

TC Sint-Michiels krijgt op 1 mei eigen tennis- en padelclub

Geschreven op 7 april 2021 door Mario De Wilde

TC Sint-Michiels wordt vanaf 1 mei immers Sint-Michiels tennis- en padelclub. Concreet houdt die naamsverandering in dat de club uitbreidt met maar liefst vier padelvelden. Een zoveelste bewijs dat de sport in Brugge en bij uitbreiding heel Vlaanderen steeds meer aan populariteit wint. Want TC Sint-Michiels is zeker niet de enige club die inzet op deze zeer toegankelijke en innovatieve sport.
“En zeggen dat padel tien jaar geleden in Brugge totaal onbekend was. Het stadsbestuur van Brugge was toen al pionier door hier even verderop in sportpark De Gulden Kamer een stuk grond ter beschikking te stellen voor een padelclub”, zegt schepen van sport Franky Demon. En dat bleek een groot succes. Van heinde en ver kwamen in de eerste jaren sporters naar Brugge om te proeven van padel. En stelselmatig schoten ook in Vlaanderen meer en meer padelclubs uit de grond. Stad Brugge was dus een voorloper.
Ook in de directe omgeving werd het succes van de sport opgemerkt. Meerdere tennisclubs in Brugge en andere Brugse deelgemeenten legden intussen padelterreinen aan. Ze kennen allen een zeer hoge bezetting. “De vraag blijft zeer groot en de limieten lijken nog niet bereikt. Daar is deze club het levende bewijs van”, aldus Demon.

“Dankzij deze transformatie naar Sint-Michiels tennis en padelclub zullen er nog meer sportmogelijkheden zijn op de site van de Xaverianen. Voor zowel de buurt, de Brugse sporter, de tennisclub als de Stad is deze uitbreiding dus een opportuniteit”, besluit Demon.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.