Home > Tamara Cuypers uit Beernem stelt volgende week haar boek ‘De Pauze Methode’ voor

Tamara Cuypers uit Beernem stelt volgende week haar boek ‘De Pauze Methode’ voor

Geschreven op 15 maart 2024 om 07:31 door Mario De Wilde

Volgende week vrijdagavond 22 maart is er de boeklancering van ‘De Pauze Methode’ in de theaterzaal van O.C. De Kleine Beer in Beernem. Dat boek is van de hand van Tamara Cuypers die daarmee ‘een thuiswedstrijd’ speelt. Er is die avond ook nog een muzikale omlijsting van het ravissante gitaarkwartet ‘Four times a lady’. Het boek is heel actueel. Wat als een bewuste, kwalitatieve pauze nu eens genoeg was om een eind te maken aan de mentale worstelingen van veel volwassenen en jongeren? “Een miljoen Belgen slikt antidepressiva. Het dubbel slikt kalmeer- en slaappillen. De overheid probeert de mentale gezondheid van zijn burgers vooruit te helpen door de zorg meer betaalbaar te maken. Maar de artsen die deze zorg goedkoper mogen aanbieden, hebben maandenlange wachtlijsten! Waarom het zo ver laten komen? Waarom zetten we niet meer in op preventieve hulp? Dat vraagt Tamara Cuypers zich al jaren af. Want we hoeven het echt niet zo ver te laten komen.

Daarom schreef Tamara De P.A.U.Z.E Methode. Het boek dat ze zelf had willen lezen toen ze jonger was. Tamara Cuypers was een in binnen- en buitenland geschoolde, professionele klarinettiste. Haar leven bestond uit recitals, tournees, lesgeven,…. tot ze een auto-immuunziekte kreeg. In het ziekenhuis werd ze geholpen met medicatie en de laatste technologische opvolging. Maar met de mentale en emotionele gevolgen, toen ze diploma’s en dromen in rook zag opgaan, bleef ze zitten. Dankzij lessen tai chi en yoga kreeg ze weer voeling met de signalen van haar lichaam en dat hielp haar terug op de rails. Het zette haar aan om zich verder te verdiepen in cognitieve gedragstherapie met methodes zoals mindfulness en ACT (Acceptance and Commitment Therapy).

Door al wat ze leerde en ervoer, kreeg ze het pad in beeld dat haar wegleidde van zichzelf en zag ze steeds duidelijker hoe het kwam dat mensen zichzelf en hun geluk in de weg zitten. Ze werd zelf mindfulness- en ACT trainer, en startte in 2015 een praktijk in Beernem waar ze volwassenen en kinderen helpt omgaan met allerlei stress- en angst gerelateerde problemen. Zo ontstond gaandeweg de meditatieve techniek, die ze de P.A.U.Z.E methode noemt.

Elke letter van het letterwoord P.A.U.Z.E biedt een krachtige en toegankelijke stap om uit overlevingsmodus te stappen en te landen in jezelf. Hierna kan je helder en kalm kiezen hoe je verder wil. Dit helpt je tot een diepe rust te komen, die je nergens anders vindt. We kunnen ons lijf zo veel rust gunnen als we willen (aan het strand, in een wellness, tijdens luie uitslaapsessies thuis, …), maar als we ons racende brein niet kunnen laten vertragen en vrede vinden met wie we zijn en wat we doen, blijft er een stressfactor aanwezig.

Wat als een zeer bewuste, kwalitatieve meditatieve pauze nu eens genoeg was? Daar waar je ook bent? Een pauze die ervoor zorgt dat je in het moment de huidige emoties kan verwerken, contact kan maken met je behoeften en kan handelen op een manier die zinvol is? Geen moetens, geen pleasen, puur handelen vanuit jouw stilte, waar de antwoorden liggen. Dat is de belofte van de P.A.U.Z.E methode.
In dit boek vind je:
• Opmerkelijke inzichten over het ontstaan van emotionele problemen
• De 5 concrete stappen van de P.A.U.Z.E methode
• Begeleide meditaties in de vorm van audiobestanden
• Oefeningen in het ontwikkelen van aandacht en zelfcompassie

“Het boek dat mij lichtjes van mijn sokken blies toen ik het voor het eerst las.” Birgit Krols
“Het is een prachtig boek en het zal zoveel mensen helpen.
Gepakt, geraakt door woorden die dwars door mijn ziel gingen.” Claudine G.

Technische gegevens
Uitgeverij Barefoot in the wood
Afmetingen 153 x 204 mm staand
Pagina’s 258 kleurenpagina’s
Cover soft cover met flappen
ISBN 9789464947335
Winkelprijs 29,95 €
Auteur Tamara Cuypers – www.tamaracuypers.be
Boekbegeleiding Birgit Krols – www.boekenbouwers.be
Fotografie Pieter Clicteur – www.pieterclicteur.be
Vormgeving Reinardus Van Ewijk – www.reinardus.com
Illustratie cover Anouck Ferri – www.anouckferri.com
Publicatie 22 maart 2024
Lanceringsfeest 22 maart 2024 in Theaterzaal O.C. De Kleine Beer, Beernem
Verkoopskanalen * www.tamaracuypers.be
* www.barefootinthewood.be
* Barefoot in the wood, Oude Vaartstraat 2, 8730 Beernem
* Boekhandel

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.