Home > Talrijke bezwaren tegen aanleg padelterreinen aan clubhuis TC Smash Oedelem

Talrijke bezwaren tegen aanleg padelterreinen aan clubhuis TC Smash Oedelem

Geschreven op 11 juni 2020 om 14:02 door Mario De Wilde

Tijdens het openbaar onderzoek over de aanleg van drie padelterreinen op sportsite Den Akker in Oedelem zijn vier bezwaarschriften ingediend. Dat blijkt uit het antwoord van het gemeentebestuur op een vraag van Lode Vanneste tijdens de gemeenteraad van 4 juni 2020. Het schepencollege gaf begin dit jaar de principiële toestemming aan TC Smash om padelterreinen aan te leggen vlak naast het clubhuis. Op de gemeenteraad stelde Lode Vanneste voor om het veld op een andere plaats aan te leggen en meteen 15.000 euro te besparen“. In het verleden zijn er al problemen geweest met geluidsoverlast en bovendien betekent dit ook dat één voetbalveld moet verschoven en heraangelegd worden”.

De tennisvereniging TC Smash heeft de intentie om op eigen kosten  drie paddelterreinen te realiseren naast haar kantine. Gezien het gemeentelijke grond betreft, moet het schepencollege van CD&V, Groen en S.PA hiervoor haar akkoord geven. Het college  gaf de principiële goedkeuring aan de tennisvereniging op 17 januari 2020.  Omdat één van de drie terreinen in de bouwvrije zone van het BPA Den Akker ligt,  diende er echter een openbaar onderzoek te gebeuren. “Dit onderzoek was nodig om een afwijking te krijgen op de omgevingsvergunning. In het verleden waren er echter al problemen met geluidsoverlast. Het is dus niet verrassend dat er drie  individuele en één gemeenschappelijk bezwaarschriften werden ingediend tijdens het onderzoek onderzoek”, stelt Lode Vanneste.

Voetbalveld verschuiven kost minstens 15 000 euro

“De aanleg van padelterreinen naast het clubhuis van TC Smash  heeft ook financiële gevolgen”, aldus Vanneste. “Zo moet het tweede voetbalveld en de omheining verschoven en heraangelegd worden. Deze ingrepen kosten samen 15 000 euro.  Daarbij moeten ook de lichten van het voetbalveld opnieuw gepositioneerd worden en dient er een ballenvangnet geplaatst worden.  Ook dat kost centen. Indien de padelterreinen iets verder worden aangelegd, op de parking van de Wagenweg, zijn deze kosten niet nodig”, stelt Lode Vanneste. “Bovendien heeft het gemeentebestuur ook geen budget om dit te doen en wil het daarom financiële middelen gebruiken die in principe voorzien zijn voor  het onderhoud  van de voetbalterreinen. Gezien de voetbalvelden  in Beernem er al jaren niet goed bijliggen lijkt het mij dat die centen beter op een andere manier worden gebruikt”.

Leg padelterreinen aan op grasveld aan de Wagenweg

Voorlopig is het afwachten of er een afwijking komt op de omgevingsvergunning en of de padelterreinen effectief worden aangelegd naast het clubhuis van TC Smash. Lode Vanneste riep op tijdens de gemeenteraad om het gezond verstand  te laten primeren en om  de drie terreinen aan te leggen op het grasveld aan de Wagenweg. Volgens  het bestuur zou dit echter leiden tot parkeerdruk.  Bovendien bestaat dan de kans op vandalisme en  is het volgens het gemeentebestuur dan niet de moeite om het clubhuis te openen in de winter.

 

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.