Home > Tafelen in een Alpenhut met uitzicht op zee: het kan in Oostende bij Histoires d’O

Tafelen in een Alpenhut met uitzicht op zee: het kan in Oostende bij Histoires d’O

Geschreven op 9 november 2023 om 07:26 door Mario De Wilde
Ben je op zoek naar winterse tafelmomenten in een authentiek Alpendecor en dat met uitzicht op de zee? Dat kan vanaf nu in Oostende. De Noordzee inspireert niet enkel podiumkunstenaars tijdens het bekende jaarlijkse Theater Aan Zee zomerfestival in Oostende. Chef Kevin Beirens en gastvrouw Marion Ingelaere van brasserie Histoires d’O zorgen graag ook in de winter voor een apart schouwspel op de zeedijk.
Met HUTTN creëren ze tijdens de winter op de zeedijk een Oostenrijkse Alpenhut als overdekt terras. Met raclette, schapenvellen én uitzicht op strand en branding. Kevin Beirens is niet meteen de chef die na een drukke zomer aan zee van een winterslaap houdt. Hij is meer van het onderhoudende type dat in die periode graag de dagelijkse comfortzone verlaat. En met aparte ideeën zijn gasten én zichzelf graag vermaakt. Terwijl Oostende rond de jaarwisseling lijkt te bekomen van de zomerdrukte, zorgt hij samen met Marion voor een warm winters tafereel, uniek aan zee. Als sharing kan je kiezen uit twee soorten raclette van de lekkerste kazen, ideaal om in de sfeer te komen. Nadien kan je je favoriete hoofdgerecht bestellen en bij de koffie raak je helemaal in de mood met een gratis glaasje Herbas on the rocks of Ibiza erbij. Warm, heel warm aanbevolen voor wie iets heel bijzonder wil….
“De zee is even aantrekkelijk en misschien nog mooier in de winter als in de zomer”, aldus de gastheer en chef van Histoires d’O. “Alleen vraagt de winterperiode iets meer creativiteit om die aparte winterse beleving aan zee een eigen vibe te geven.”  Een alpenhut voor de deur van een brasserie aan zee is alvast uniek. Tot 8 januari ontvangt Histoires d’O zijn gasten met camembert in de oven en andere winterse lekkernijen.  Naast zijn vast repertoire zoals kroketten gemaakt met garnalen afkomstig van de vistrap. Daarna moet de Oostenrijkse alpenhut plaatsmaken voor een werfzone waar een volledig nieuw terras met openschuivend terras vast komt te staan.
LUNDI, culinair podium
Eens die werken achter de rug zijn, is in Histoires d’O het moment aangebroken voor andere verhalen. Al verschillende jaren treedt Kevin Beirens op als curator voor het werk van bevriende chefs. Die geeft hij tijdens LUNDI een platform om hun onderscheidende kunsten te tonen. In het verleden waren op maandagen Nick Bril, Syrco Bakker en Willem Hiele reeds te gast. Binnenkort maken Sam D’Huyvetter (Bar Bask), Tom Degroote (Carcasse), Kristof Deprez (De Mangerie) en Stijn Deschacht (Bar Bulot) hun opwachting om via een aantal gerechten hun verhalen te vertellen. “Met LUNDI geeft Histoires d’O een podium aan chefs die zowel lekker kunnen koken en aan hun ambacht een aparte, eigen glans geven. Ze zijn geen podiumkunstenaars zoals we die tijdens Theater aan Zee kunnen bewonderen. Lundi is ontstaan om Oostende te laten kennismaken met het repertoire en de verhalen van andere chefs. We werken graag samen en leren vooral van bevriende collega’s,” aldus Kevin Beirens. De definitieve line-up staat vanaf 02/24 online.
Over Histoires d’O:
Al ettelijke jaren is brasserie Histoire d’O op de toeristische zeedijk in Oostende in vele opzichten een buitenbeentje. Het interieur uit de jaren ’50 met authentieke vloer en lambriseringen zorgt als vanzelf voor een aparte vibe die zowel inwoners als dagjesmensen kunnen waarderen. In de keuken eert chef Kevin Beirens de lokale garnaal – afkomstig van de vistrap – via traditionele gerechten als kroketten en in combinatie met gepelde tomaat. In dezelfde ambachtelijke geest is er het Beirebier, genaamd naar de chef, een collab met Siphon Brewing /Hedonis Brewing dat het beste van polders en strand in een eigen witbier verenigt. Een ideaal bier om te pairen met één van de zeer verzorgde buns met burgers van Meatier gemaakt van natuurlijk gekweekt rundvlees.
Histoires d’O
Albert 1 Promenade 53, Oostende

Fotografie Nick Decombel

1 reactie

Mario Lamote
Geschreven op 2023-11-09 16:51:11
Dat ziet er lekker uit,ga ik wel eens naar toe gaan

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.