Home > ’t Zand in Brugge is een café rijker: maak kennis met de open living van Café Oswald

’t Zand in Brugge is een café rijker: maak kennis met de open living van Café Oswald

Geschreven op 14 december 2023 om 07:26 door Mario De Wilde

Linne Snijkers en Elewout Dendievel openden gisteren op ’t Zand 3 hun café Oswald (in de vroegere Muttley’s). “Een café is voor ons een soort openbare living. Ergens waar je met vrienden of collega’s afspreekt, een verjaardag viert, kan genieten en verpozen. Oswald heeft dan ook een lage drempel, iedereen is welkom!”, stellen ze. Het koppel is met Oswald in Brugge niet aan hun proefstuk toe. Linne komt uit Merchtem en had jaren een zaak in Zeebrugge. Elewout is afkomstig uit Waardamme en was van 2004 tot 2010 actief op de bureau van Polé Polé (bars & festivals) en zit o.a. achter de opstart van Bar des Amis, Depot Central,..

“In 2015 openden we een pop-up op de Zeedijk in Zeebrugge onder de voorlopige naam Oswald, maar de naam bleef hangen dus hebben we deze verder gebruikt voor de nieuwe zaak in Gent op de Muide (opening 2017) en een pop-up op de Korenmarkt tijdens de Gentse Feesten (2017). Gezien de naam intussen een sterk merk is, wilden we deze ook voor de zaak in Brugge gebruiken. Oswald staat voor de verpersoonlijking van het café. Iedereen kan Oswald zijn, als hij maar het beste voor heeft voor de klant. Je gaat iets drinken bij Oswald, niet in”, leggen ze uit.

Voor ze aan hun avontuur in Gent begonnen (verbouwing gestart 2016) waren Linne en Elewout eigenlijk al op zoek naar een pand in Brugge om een vervolg te breien aan de pop-up in Zeebrugge. “Er was op dat moment echter geen geschikt pand in het Brugse en de kans in Gent bood zich aan. Veel van onze Gentse klanten, vrienden, crew zijn uit de regio en smeekten al langer om een Oswald in Brugge”, vervolgen ze.

“Het pand op ‘t Zand is voor ons perfect van grootte, locatie en uitstraling. Zo is ‘t Zand zeer goed gelegen, net een beetje uit de toeristische driehoek, goed bereikbaar, en laatste jaren enorm opgewaardeerd.
Er zijn veel evenementen en de markt op zaterdagmorgen is voor een horecazaak een serieus pluspunt. Het concept van Oswald is een mooie aanvulling op de andere zaken op ’t Zand en zoals algemeen geweten: volk trekt volk”.

Schepen van Werk en Ondernemen Pablo Annys is ervan overtuigd dat Oswald op korte tijd een gevestigde waarde wordt. “Een bar creëren met een ziel en een vaste klandizie die eer haalt uit de perfecte service en correcte hospitality is zeker een meerwaarde voor onze stad. Oswald is intussen een sterke merknaam en we zijn blij met een Brugse vestiging op deze toplocatie”, stelt schepen Annys.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.