Home > ’t Witte Paard in Blankenberge beleeft weer hoogdagen

’t Witte Paard in Blankenberge beleeft weer hoogdagen

Geschreven op 7 augustus 2021 om 12:25 door Mario De Wilde

Gisteravond klokslag 20.46 kwam gastvrouw Jacky Lafon het podium van ’t Witte Paard in Blankenberge op om de eerste toeschouwers van ‘Showtime aan Zee’ te verwelkomen. Er klonk een applaus dat wellicht van Knokke tot De Panne moet hoorbaar geweest zijn. Om maar te zeggen, er was een flinke ‘oef’ na zoveel maanden afwezigheid. Het mocht duidelijk wezen: zowel de cast als de fans waren opgelucht dat er weer variété was. Patrick Onzia opende meteen met een Tom Jones-medley waarna Jacky als deskundige ’translator’ een interview afnam van Dolly Pardon. De ambiance was aangewakkerd en Sandrine toonde dat ze veel genres onder de knie heeft. De eerste internationale act was er al meteen eentje om op het puntje van je stoel te gaan zitten. Wanneer de nieuwe aandeelhouder Marc Coucke vanavond het betere voetenwerk van Kathy Donnert, geboren in de befaamde Hongaarse circusfamilie, bezig zal zien, zijn alle scoringsproblemen bij Anderlecht met één man opgelost. Topwerk! Overigens waren ook de andere ingehuurde acrobatenacts stuk voor stuk van een uitzonderlijke kwaliteit. Kathy en Marcello met hun duizelingwekkende skate act en Tony Frebourg die zijn spectaculaire diabolo-act in vervoering brachten. Een pluim voor de research die het voor mekaar kreeg om ze op de affiche van het Witte Paard te plaatsen.

Zoals vanouds werd de hele show vervolledigd door live muziek van Patrick Desmedt, begeleidt door Hervé Parent. Een bijzondere vermelding ook voor het vierkoppig showballet van de D-Dance Productions onder een choreografie van Evelyne Delameillieure plus aansluitend de costumering en de belichting. Ik denk dat we gedurende heel de show 100 verschillende outfits ontdekten. Eén minpuntje misschien; iets meer variatie en kwaliteit in het humorgedeelte is wenselijk. Over de point ‘de beste seks komt van Michel Van den Brande’ hebben we nog steeds het raden. Af en toe missen we op dat vlak de typetjes van Nele Goossens. Maar laat dat de algehele teneur niet vergallen. Iedereen beleefde een ouderwetse variété-avond en keerde met een blij gevoel huiswaarts. Laat dat het voornaamste zijn in deze bijzondere tijden.

Nog tot en met 19 september 2021, vrijdag en zaterdag om 20.30 en op zondagnamiddag om 14.30 uur.

www.witte-paard.be/shows/showtime-aan-zee

2 reacties

Van Handenhoven
Geschreven op 2021-08-09 13:13:25
Meneer De Wilde, Ik lees niets over de zangers.
Verherstraeten
Geschreven op 2021-08-08 14:17:48
Zaterdagavond in het witte paard.Leuke show na zoveel tijd op non actief.Wat ons,en niet alleen ons ergerde,was dat na de eigenlijke show nog een naar mijn mening after party begon.Coco jr kwam op het podium en menig dronken en uitgelaten menigte begonnen recht te staan en te dansen( lees uitdagen). Zonder mondmasker en enige schroom.Vele vele mensen ergerden zich hieraan en vertrokken .Een echte domper voor de leuke show.Moest men nu zonodig na de show nog met zoiets beginnen.Is andere jaren en edities nooit geweest.Krijgt hier de stem van Marc Coucke a l voorrang ??? Ik weet het niet,maar op deze manierzijn ze niet gied bezig. P.S. ik was niet de enige met deze mening.

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.