Home > ’t Gravenhof in Torhout wordt het stijlvolste theaterrestaurant van het land

’t Gravenhof in Torhout wordt het stijlvolste theaterrestaurant van het land

Geschreven op 25 januari 2022 om 11:07 door Mario De Wilde

De uitbundige trouwpartijen in Hostellerie ’t Gravenhof in Torhout behoren voorgoed tot het verleden. Eigenares Stéphanie Van Den Heuvel laat de uitbating voortaan over aan Ichtegemnaars Bjorn Ingelbrecht en Jill Vanhove, die met de welbekende Torhoutse horecazaak een totaal nieuwe weg inslaan. Als locatie voor allerhande feestpartijen was Hostellerie ’t Gravenhof langs de Oostendestraat in Torhout bijna 50 jaar lang een begrip in de regio en kwam men van heinde en ver. Maar aan dat verhaal komt nu definitief een einde.

Zaakvoerster Stéphanie Van Den Heuvel heeft tal van originele initiatieven opgestart om de Coronacrisis het hoofd te bieden, ondertussen verder brainstormen over de toekomst, wat gaan de noden worden van de mensen in het horeca verhaal? Het gekende theater ‘ Movri’ in Boortmeerbeek gaf alvast de goede weg aan. Zij kregen net voor de eerste lockdown de kans hun podiumzaal te verkopen, als goede vrienden van Stéphanie gaven ze haar de kans om alle inboedel over te nemen. Creatief als Stéphanie is ging ze hiermee aan de slag. Ze dokterde een heel uniek concept uit en kwam in contact met Jill en Bjorn, 2 heel gedreven jonge mensen die op het punt stonden om ofwel koers te wijzigen ofwel door te groeien, een kantelmoment zoals ze dit noemen.

Bij de eerste ontmoeting was het duidelijk dat de grote droom van Jill en Bjorn horeca bleek te zijn. Bjorn runt in Ichtegem het kunstgrasbedrijf IB Gras waar hij verder toezicht zal houden. Stéphanie had een aanbieding om tot een grote niet nader te noemen cateringgroep haar bedrijf over te laten, doch sprak haar hart voor horeca een andere taal. Er bestaan nog veel jonge mensen met grote dromen, in Bjorn en Jill zag Stéphanie al vlug haarzelf in de tijd. Gedreven, hard werkend, creatief en gaat niet bestaat niet. Stéphanie sprak over haar reeds totaal uitgewerkte vernieuwende idee. Bjorn en Jill waren dolenthousiast. Van het een kwam het ander en hier zijn we dan. Jill en Bjorn gaan een huurkoop aan met Stéphanie, onder voorwaarde dat Stéphanie nog 3 jaar het koppel zal bijstaan met raad en daad.

Na drie maanden hard werken heeft de grote zaal een totale metamorfose ondergaan, een gezellige eet- en concertruimte met plaats voor 250 zitplaatsen of 400 staanplaatsen. De grote haard en de open keuken maken dit nog meer uniek wat ook levert dat er nooit slechte zitplaatsen zijn. Een podium werd gebouwd van 15 meter breed en 4.5 meter diep met daarachter een LED wall van 6 meter op 4 meter, die de sfeer in een oogwenk kan veranderen naargelang het thema. “We mikken immers op een zo breed mogelijk publiek. De basis van het concept is Grill met een bijzonder verzorgd groente buffet en muziek. Beleving staat centraal en dit 7/7 met vrije ingang”, aldus Stéphanie.

Van dansnamiddagen tot rockconcerten, kleinkunst, comedy, theater en shows van Burlesque tot travestie. LBTQ en single party’s staan ook op het programma. Private verhuur voor trouwfeesten of evenementen voor bedrijven bieden wij ook aan. Moorddiners, senioren dagen, theaterdiners en creatieve teambuildings, … alles kan. Stéphanie: “We willen ook een platform vormen voor artiesten die willen doorstoten of podium ervaring willen opdoen. Er is een VZW gestart die zal instaan voor alles die begeleiding van creatieveling aanbelangt en jaarlijks gaan we een benefiet geven voor kinderen die het moeilijk hebben, zoals ikzelf in het verleden met veel succes heb gerund.”

Iedereen is welkom, Jill zal de keuken onder haar hoede nemen waar Bjorn het hart op de juiste plaats heeft om de zaal te runnen en mensen te laten genieten van een super beleving. Met het Gravenhof wil het koppel het stijlvolste theaterrestaurant van Vlaanderen worden. Het hotel starten ze ook terug op maar niet meer onder het label van sterrenhotel maar een kwaliteitsvriendelijk budgethotel. De welgekende bistro gaan ze uitgeven, zelf willen ze de kans geven aan jonge starters die eerst willen sparen om hun eigen horeca gebouw te kopen. Aan een zeer schappelijke prijs kunnen ze dit apart huren. Wie deze horeca droom heeft maar waar het financieel nog niet mogelijk is kan gerust contact opnemen met Bjorn en Jill.

Voor de kleine zaal zijn er ook plannen die in de nabije toekomst uitgerold worden. Stéphanie wil hier heel graag nog al haar gasten en klanten bedanken voor hun jarenlange vertrouwen en de vele mooie herinneringen zal ze altijd blijven koesteren.
Stéphanie zelf heeft een zomer bistro gestart Bistro 10 in Middelkerke/Schore. Alsook haar uniek 50 Shades of Grey Hotel -Domaine 10- die een groot succes is, blijft ze verder uitbouwen. Horeca is en blijft een virus en daar zijn er geen vaccins voor….

Bistro 10 & Hotel Domaine 10
Lekestraat 10 – 8433 Schore/Middelkerke
stephanie@svandenheuvel.com & info@domaine10.be
www.domaine10.be
0475 60 52 55

4 reacties

Marina van der linden
Geschreven op 2022-01-25 20:06:56
We hebben er 2 jaar nieuwjaar gaan vieren en blijven slapen was super wel al wa geleden maar ik wil het toch eens melden super madam Stefanie ze gaat da goed door geven aan de nieuwe klanten
Yvette Bosman
Geschreven op 2022-01-25 14:14:53
Veel succes, wij kwamen vroeger naar Movri , met het autocar bedrijf, Veronica Cars Leefdaal . Misschien een concept doorgeven eventueel voor een busuitstap naar ' t Gravenhof . Vriendelijke groetjes
Lena
Geschreven op 2022-01-25 13:58:14
Één leuk concept...ik kijk er eens naar uit om te komen Ik hou jullie site in d oog en komen zeker eens langs Ik wens jullie alvast heel veel harmoni en succes Liefs en tot gauw
Stéphanie
Geschreven op 2022-01-25 12:37:27
Dank om deze jonge gedreven ondernemers in de kijker te zetten. In deze tijden kunnen ze alle hulp gebruiken. Mvg Stéphanie

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.