Home > ’t Brugs Bierinstituut lanceert ‘Den Yzeren Armgin’-biergin

’t Brugs Bierinstituut lanceert ‘Den Yzeren Armgin’-biergin

Geschreven op 5 juli 2021 om 16:22 door Mario De Wilde

Na de heropening van de horeca is het moment aangebroken om de nieuwe Brugse creatie van ’t Brugs Bierinstituut voor te stellen. Dat gebeurde vanmiddag in de Bruges Beer Experience in het Breidelstraatje van Brugge. De nieuwste aanwinst is ‘Den Yzeren Armgin’. Bedenker en zaakvoerder Eli Noë: “Den Yzeren Armgin is een originele blend die een mooie balans creëert tussen een klassieke gin (met zijn typische botanicals) en het destillaat van ons bier Den Yzeren Arm (met zijn typische botanicals).”
Aroma’s:
Den Yzeren Armgin heeft een uitgebreid boeket aan kruidige aroma’s. De aftrap wordt gegeven door de duidelijke aanwezigheid van de jeneverbessen, kaneel en zoethout. Nadien nemen de kruidige aroma’s van mosterdzaad van Wostyn en fenegriek over die een lange afdronk creëren.

Proces:

-Een neutrale graanalcohol wordt geïnfuseerd met jeneverbessen, korianderzaad, engelwortel, citroenschil, kaneel, zoethout, paradijszaad, staartpeper, gember …
-Deze graanalcohol wordt na infusie gedestilleerd tot gin.
-Den Yzeren Arm wordt gedestilleerd en dit destillaat wordt geïnfuseerd met mosterdzaad van Wostyn te Torhout, fenegriek en Styrian Golding hop.
-Dit destillaat wordt na infusie gedestilleerd.
-Tijdens de laatste stap wordt er een bijzondere blend gemaakt van de gedestilleerde gin
-het destillaat van Den Yzeren Arm (na eerste destillatie)
-het destillaat van Den Yzeren Arm (na tweede destillatie met infusie).

Aanbevolen tonic in combinatie met 3 à 4 cl gin: Schweppes tonic original

De verkooppunten kan je terugvinden op ’t Brugs Bierinstituut

 

 

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.