Home > Syrco Bakker (Pure C) nodigt vier zondagen lang vier gerenommeerde bartenders uit in Blueness (Cadzand)

Syrco Bakker (Pure C) nodigt vier zondagen lang vier gerenommeerde bartenders uit in Blueness (Cadzand)

Geschreven op 9 september 2019 om 14:05 door Mario De Wilde

In de hospitalitywereld zien we de jongste jaren twee disciplines steeds dichter bij elkaar komen: de gastronomie en high end bar scene; oftewel de chef en de bartender. Vanuit dit gegeven ontstond het idee van topchef Syrco Bakker om, vanuit zijn keuken, een creatieve uitdaging naar de cocktailwereld te sturen. Tegen de achtergrond van “Blueness”, het nieuwste concept van Sergio Herman in het Strandhotel te Cadzand zal Syrco Bakker op 4 zondagen dit najaar evenzoveel internationaal gerenommeerde cocktailbars uitnodigen om de drinks te bedenken bij zijn menu.
Blueness
Blueness is gevestigd in het achterste gedeelte van de lobby van het Strandhotel. Het concept maakt deel uit van de groep rond Sergio Herman en presenteert er diens interpretatie van de Japanse keuken met de nadruk op lokale Zeeuwse producten en perfect geserveerde drinks. Blueness is een combinatie van het Japanse smaakpalet, lokale producten en diepe umami smaken met een fris accent.
Drawing Lines
De grens tussen restaurant en cocktailbar vervaagt zienderogen. In sommige gevallen is die grens zelfs al helemaal zoek en zijn gasten welkom om een hapje te eten en/of om te genieten van een perfecte cocktail. Smaak en beleving staan voorop. Hotellobby’s zijn de ideale gangmakers van het idee omdat dit de plek bij uitstek is waar mensen elkaar ontmoeten voor een hapje en/of drankje. Met Drawing Lines slaan Blueness en Bombay Sapphire de handen in elkaar om dit idee nog meer in de kijker te zetten. Op 4 zondagen dit najaar nodigt gastheer Syrco Bakker vier internationaal gereputeerde cocktailbars uit om drinks te bedenken bij zijn menu van dat moment. Drawing Lines verwijst daarbij zowel naar de internationale connecties die je op een denkbeeldige kaart zou trekken als dat het een kwinkslag is naar het idee waarbij grenzen (i.c. de strakke aflijning tussen zaal en bar) net vervagen.
Stir Creativity
Voor Bombay Sapphire Gin past Drawing Lines perfect in de Stir Creativity campagne die het merk nu al enige tijd omhelst. Het idee is grensoverschrijdend de creativiteit te stimuleren van chefs, kunstenaars, bartenders en consumenten met Bombay Sapphire als bron van inspiratie. Zo creëerden onlangs Yen Pham en Noa Van Ongevalle onder de noemer Canvas enkele spectaculaire cocktails die op hun beurt een zestal street artists in Brussel inspireerden een verwaarloosde loods in Brussel om te toveren tot een artistiek pareltje.
Programma Drawing Lines
Zondag 6 oktober 2019, 16u – Bar TwentySeven (Amsterdam)
Zondag 20 oktober 2019, 16u – Himkok (Oslo)
Zondag 3 november 2019, 16u – Bar Burbure (Antwerpen)
Zondag 8 december 2019, 16u – Artisian (Londen)

Voor een reservatie, mail naar contact@bluenessbar.com. Maximum 30 personen per event. De prijs voor het menu inclusief de drinks is 125€ per persoon.

Foto © Pieter D’Hoop

 

 

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.