Home > Synchroonzwemsters Kato en Silke van Synchro Klub Flamingo’s uit Zwevegem naar W.K. in Montpellier

Synchroonzwemsters Kato en Silke van Synchro Klub Flamingo’s uit Zwevegem naar W.K. in Montpellier

Geschreven op 28 april 2023 om 09:32 door Mario De Wilde

Van 5 tot 7 mei nemen Kato Vanackere (17) uit Zwevegem en Silke Holvoet (17) uit Ooigem van Synchro Klub Flamingo’s uit Zwevegem deel aan de Artistic Swimming World Cup 2023 in Montpellier. De Koninklijke Belgische Zwembond (KBZB) vaardigt de meisjes en hun trainster af naar deze internationale topwedstrijd, maar zij moeten hun deelname wel zelf bekostigen. Om de kosten te helpen dragen, organiseren ze een barbecue voor hun supporters.

Silke en Kato maakten de voorbije twee jaar een opmerkelijke sportieve vooruitgang. In 2022 behaalden ze als eerstejaars junioren al schitterende resultaten in Vlaamse en nationale wedstrijden. Het absolute orgelpunt plaatsten ze door zich te kwalificeren voor het Europees Junioren Kampioenschap (EJK) in Alicante. Ze waren het tweede Belgische duet ooit die dit realiseerden.
Recordscores
Dit jaar behaalden het SKF-duet de Belgische titels voor de vrije en technische routine, evenals de Vlaamse titel voor de vrije routine. Ook hun deelname aan de Open Franse Kampioenschappen in Angers, die plaatsvonden van 13 tot 16 april, was heel succesvol. Zowel voor hun vrije als technische routine zetten Silke en Kato een persoonlijke recordscore neer. Ze hopen dat deze prestatie opnieuw voldoende is voor deelname aan het EJK begin augustus.
World Cup
Hun sterkte wedstrijden leverden ook de kwalificatie op voor deelname aan de World Cup artistiek zwemmen in Montpellier, die wordt betwist van 5 tot 7 mei. Het is een wedstrijd voor senioren, waaraan alle toplanden deelnemen. Ze hopen er vooral ervaring op het internationale toneel op te doen en beschouwen de wedstrijd als graadmeter voor hun routines, die er voor het eerst volgens de nieuwe quoteringen van de internationale zwemfederatie World Aquatics beoordeeld zullen worden.
Benefiet
De Belgische zwembond delegeert het SKF-duet, maar Kato en Silke moeten net als hun trainster Annabelle Ghekiere uit Otegem hun deelname – verplaatsingen, verblijf in het wedstrijdhotel en andere kosten – zelf betalen. Om die kosten te helpen dragen, organiseren de meisjes met de steun van hun club SKF Zwevegem de ‘Diner voor Montpellier’, een benefiet barbecue. Die vindt plaats op zondag 21 mei vanaf 11.30u in de Vrije Centrumschool aan het T. Toyeplein in Zwevegem. Omwille van organisatorische reden kon de BBQ niet voor de wedstrijd in Montpellier doorgaan.

Inschrijven kost 18 euro voor volwassenen en 12 euro voor -12-jarigen en kan via www.synchroflamingo.be/world-cup-montpellier Meer info, vragen voor Silke, Kato en Annabelle of foto’s? Contacteer Jo Vanackere – 0497/522556

Op de foto herken je vlnr Silke Holvoet, Annabelle Ghekiere en Kato Vanackere © Jo Vanackere

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.