Home > SVK Brugge bereikt akkoord met huurder na verkeerdelijk leeghalen appartement

SVK Brugge bereikt akkoord met huurder na verkeerdelijk leeghalen appartement

Geschreven op 18 november 2019 om 17:07 door Mario De Wilde

De raad van bestuur van SVK Brugge is akkoord gegaan met een overeenkomst tussen het SVK en de huurder van een woning die verkeerdelijk ontruimd werd. Midden augustus werd in Brugge het verkeerde appartement ontruimd van een SVK-huurder. Meubels en persoonlijke bezittingen werden afgevoerd naar een container en de Kringloopwinkel. Toen de fout aan het licht kwam, was een weekend verstreken en bleek het onmogelijk om alle spullen nog te recupereren. Deze jammerlijke vergissing kon gebeuren door een verkeerde nummering op de binnendeuren.
“Tussen de huurder en het SVK Brugge is een dading opgemaakt, waarin een correcte schadevergoeding is voorzien”, zegt schepen Pablo ANNYS. “Beide partijen zijn tevreden dat deze situatie op een correcte wijze in der minne geregeld kon worden.”  De huurder woont nu in een ander appartement en heeft zich daar intussen goed kunnen installeren.  “We hebben zeker onze lessen getrokken uit dit incicent”, benadrukt Pablo ANNYS. “Vanuit het SVK Brugge zijn de procedures voor het ontruimen van een woning bijgesteld, zodat dergelijke vergissingen met grote gevolgen niet meer kunnen voorkomen.”

Mark Vandenbossche (Coördinator Maatschappelijk Werk SVK), Veerle Van Vynckt (Adviseur Maatschappelijke Dienstverlening), Mieke Verheyen (oma van de bewoner), Pablo Annys (Schepen van Sociale Zaken / Voorzitter SVK).

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.