Home > Sven uit Ieper en Jo uit Dikkebus zijn de nieuwe molenaars van Steenakkermolen in Langemark-Poelkapelle

Sven uit Ieper en Jo uit Dikkebus zijn de nieuwe molenaars van Steenakkermolen in Langemark-Poelkapelle

Geschreven op 3 maart 2023 om 07:37 door Mario De Wilde

Kersverse Meester-Molenaars Sven Berg uit Ieper en Jo Nuyttens uit Dikkebus nemen hun intrek in de Steenakkermolen in Sint-Juliaan. De korenmolen was al een tijdje op zoek naar nieuwe molenaars, toen Donald Destadtsbader een molen dichter bij huis (in Harelbeke) toegewezen kreeg. Met Sven Berg en Jo Nuyttens mogen we meteen 2 molenaars verwelkomen.

Beiden liepen stage bij Meester-Molenaars Antoon Verstraete en Germain Depuydt van de Beeuwsaertmolen in Bikschote, die op 16 februari 2022 beschadigd raakte tijdens storm Eunice en een tijdlang niet meer draaien. Verstraete en Depuydt namen toen tijdelijk de Steenakkermolen over, een uitgelezen kans voor Berg en Nuyttens om de stiel ter plekke te leren van 2 ervaren rotten.

De Steekakkermolen dateert al uit de 14e eeuw, maar werd verwoest tijdens de Eerste Wereldoorlog. In1923 werd de ‘Kruisbergmolen’ uit Pittem, gebouwd in 1790, overgebracht en in de plaats gezet. Sinds 1981 is de molen eigendom van de Provincie West-Vlaanderen. In 2015 kreeg de molen een grondige renovatie. In het voorjaar van 2022 is ook een nieuwe buitentrap geïnstalleerd.

De molen is voortaan elke 3e zondag van de maand vrij te bezoeken tussen 13.00u en 17.00u.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.