Home > Survivalrun Brugge-Damme-Brugge zondag opnieuw op de agenda

Survivalrun Brugge-Damme-Brugge zondag opnieuw op de agenda

Geschreven op 30 oktober 2018 om 11:00 door Mario De Wilde

Na een jaartje afwezigheid organiseert Survivalrun Club West-Vlaanderen a.s. zondag 4 november opnieuw hun survival run door de polders tussen Brugge en Damme. Ondertussen al de eenentwintigste editie. Voor competitielopers is het dit jaar het Belgisch Kampioenschap. Maar ook recreatieve deelnemers mogen zich aan enkele leuke verrassingen verwachten.
Nieuw parcours, nieuwe hindernissen, oude organisatie.
Tot vorige editie zat SR BDB in het wedstrijdcircuit van Survivalbond Nederland. Daar zijn we om een aantal praktische redenen even vanaf gestapt. Het heeft ons als organisatie wel wat meer vrijheid om het parcours te hertekenen. Zo gaan we dit jaar niet meer tot in het centrum van Damme, maar sturen we alle deelnemers door het Fort van Beieren in Koolkerke, een prachtig natuurpark, met veel hindernismogelijkheden.
We proberen sowieso om telkens een deel van de hindernissen te vernieuwen. Of nieuwe combinaties aan te bieden. Nooit een saai moment  
De hindernissen zijn bij momenten best pittig. Maar als het niet onmiddellijk lukt kom je er niet vanaf met enkele burpees of andere ongein. Je blijft proberen tot het lukt, of je capituleert. Er kan er maar één de sterkste zijn: de atleet of het parcours. Voor competitielopers zijn we daarin onverbiddelijk!
De recreatieve deelnemers starten meestal enkel met de ambitie om de wedstrijd uit te lopen; en zich eens goed te amuseren. En we gunnen hen dat ook. De hindernissen zijn voor hen een stuk meer op mensenmaat.
Onze organisatieploeg is ook verveld: In grote lijnen blijven we werken met dezelfde organisatieploeg als de voorbije jaren. We hebben wat moeten schuiven met de beschikbare pionnen maar uiteindelijk krijgen we de organisatie wel rond. Voldoende jury-medewerkers vinden blijft nog altijd een erg moeilijk gegeven.
Jury-medewerkers / marshalls gezocht:
Om alles in goede banen te leiden op onze wedstrijddag doen we een beroep op een 150-tal medewerkers, vooral als wedstrijdjury. En we kunnen er nog wel enkele gebruiken. Wie alles vanop de eerste rij wil beleven, mag zich altijd aanmelden bij de organisatie.
Niet alleen wedstrijd, maar ook Survivalrun Club
Voor het gemakkelijke gewin hoef je geen survivalrun te organiseren. De wedstrijd gaat door met twee doelen: Ten eerste Survival Run als sport een ruimere bekendheid te geven. Ten tweede om ook nieuwe sportievelingen aan te trekken naar onze Survival Run Club West-Vlaanderen. We hebben momenteel een 80-tal leden en trainen wekelijks op onze eigen trainingspiste in het Veltembos in Sint-Kruis Brugge. We mikken op 800 à 1000 starters; daar mogen gerust wat nieuwe clubleden uit voortvloeien.
Praktisch:
Deelnemers kunnen dus kiezen tussen competitie en recreatieve wedstrijd. De basis is een ronde van 10 km met 39 hindernissen. Start- en finish zijn zoals gebruikelijk in Sportpark Gulden Kamer in Sint-Kruis Brugge. Het parcours loopt door het typische polderlandschap richting Damme.
De eerste start wordt gegeven om 10h00, de laatste deelnemers moeten finishen rond 16h30.
Survivalrun of Obstacle Race: Is dat niet allemaal hetzelfde?
Niet echt, nee. Beiden laten zich omschrijven als hindernissenloop; maar er zijn toch wel enkele verschillen in sportief DNA: Survival Run is een stuk gevarieerder (en zwaarder) wat hindernissen betreft, en de proeven zijn vooral technischer, sportief uitdagender —allez, dat denken wij toch…-. Nu valt het niet te ontkennen dat we ook min of meer hetzelfde publiek aanspreken. We bieden de recreatieve deelnemers ook een parcours aan dat de gemiddelde sportieveling moet aankunnen. Voor de competitielopers leggen we de lat wel iets hoger. Voor hen is het nog altijd NAMKA! (Nie Art, Mô Kei-Art!).

Meer info : Luc Lutters (info@survivalrunbrugge.be) , www. Survivalrunbrugge.be

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.