Home > Surrealistisch René Magritte-paasei voor Brecht en Liesbet van bakkerij Painture uit Oedelem

Surrealistisch René Magritte-paasei voor Brecht en Liesbet van bakkerij Painture uit Oedelem

Geschreven op 22 maart 2024 om 11:39 door Mario De Wilde

Brecht en Liesbet, de zaakvoerders van de bekende bakkerij Painture uit Oedelem hebben een wel heel bijzonder Paasei gemaakt. Het gaat om een chocolade paasei van 60 cm hoog dat met wolken is beschilderd, net zoals een bekend schilderij van René Magritte. Brecht: “Het Paasei mag er dan misschien wel heel speciaal uitzien, alles is 100% eetbaar. Iedereen kan dit gratis in Brussel gaan bekijken en op 1 april worden de eieren per opbod verkocht voor het goede doel (Kinderziekenhuis in Brussel)”. Dus helaas, het Paasei is niet in de bakkerij in Oedelem zelf te zien maar in BrusseL….

In Hôtel Amigo in hartje Brussel gaat sinds vandaag de tweede editie van Bel’Oeuf door en dat tot 1 april. Internationaal gerenommeerde Belgische chocolatiers zullen hun verbluffende creaties presenteren, te koop aangeboden, waarvan de opbrengst naar een kinderproject in het Sint-Pietersziekenhuis gaat. Het thema van de tentoonstelling dit jaar is geïnspireerd op een eeuw surrealisme in België – een feestelijke knipoog naar de radicale artistieke beweging die in 1924 werd opgericht en de traditionele denkwijzen tart. De oprichter van Bel’Œuf, de gerenommeerde chocolatier Marc Ducobu, een lid van Relais Desserts, het luxe chocolademerk Valrhona en het stadhuis van Brussel, zijn prominente partners van het evenement.
Exploreer de artiesten:
Marc Ducobu, Jean-Philippe Darcis, Nicolas Arnaud, Philippe Buntinx, Cédric De Taeye, Célina Kittel, Othmane Jaber (St Aulaye), Michael Lewis Anderson, Pierre Plas, Jan Proot (Delrey), Raphaël Giot, Sasaki, Alexandre Druart, Didier Smeets, Bakkerij Painture, Marcolini, Grain de vanille, Laurent Gerbault, Arnaud Champagne, Marijn Coertjens, Vandender, C Comme, Caprice Antoine Duvet, Macaron&co, Bernard Schoumacker, By Michèle, Nathan Pluvinage, Chocolaterie M, Frédéric Blondeel.

 

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.