Home > Summer dance: Op de Brugse Vismarkt kan het deze zomer alweer en dat voor de 14de keer

Summer dance: Op de Brugse Vismarkt kan het deze zomer alweer en dat voor de 14de keer

Geschreven op 15 juni 2023 om 10:47 door Mario De Wilde

De Vismarkt in Brugge is een bruisende plek waar het in de zomer heerlijk vertoeven is en deze zomer kan er weer volop gedanst worden op deze authentieke Brugse locatie. Dit initiatief gaat intussen al 14 jaar mee en brengt heel wat dansers op de been. In juli en augustus wordt de Vismarkt op zaterdag ingenomen door enthousiaste salsadansers en op zondag is het de beurt aan de tangoliefhebbers. Mensen komen vanuit heel Vlaanderen en zelfs uit Nederland om de dansvloer hier te betreden. Organisatoren Salsa de Brujas en Tango de Brujas verwachten bij mooi weer meer dan 100 dansliefhebbers.

Maar het mooiste aan dit evenement is niet alleen de dans, het is de samenhorigheid die het creëert. Dansers van alle leeftijden, achtergronden en niveaus komen samen om te genieten van deze bijzondere avonden. Er is geen drempel, geen barrière die de weg naar de dansvloer verspert. Iedereen is welkom, of je nu een doorgewinterde dansprofessional bent of gewoon graag je benen losgooit op zuiderse klanken.

Dansen op de Vismarkt meer is dan alleen dansen. Het is een ontmoetingsplek, een sfeervol decor waar mooie connecties ontstaan.  Genieten kan ook vanop de nabijgelegen terrassen van de plaatselijke horeca. Het draait allemaal om de dans, de muziek en de interacties tussen dansers en toeschouwers. Het laagdrempelige en verbindende karakter van dit evenement maakt van de Vismarkt opnieuw een gezellige ontmoetingsplek deze zomer.

Praktisch

Op zaterdag en zondag in juli en augustus van 18.00 uur tot 22.00 uur

Salsa op zaterdag: 1, 8, 15, 21, 28 juli, en 5, 19, 26 augustus
www.salsadebrujas.be

Tango op zondag: 2, 9, 16, 23, 30 juli en 6, 13, 20, 27 augustus
www.facebook.com/tangodebrujas

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.