Home > Succesvolle opening van pop-up cinema ‘Lumière aan zee’ in Knokke-Heist

Succesvolle opening van pop-up cinema ‘Lumière aan zee’ in Knokke-Heist

Geschreven op 5 juli 2024 om 07:05 door Mario De Wilde

De officiële opening van de pop-upcinema ‘Lumière aan zee’ in Cultuurcentrum Scharpoord in Knokke-Heist vond eergisterenavond plaats en was een groot succes. De rode loper lag uitgerold, klaar om de enthousiaste bezoekers te verwelkomen. Nog tot en met 25 augustus biedt Lumière aan zee een zorgvuldig gecureerd aanbod van familiefilms, arthouse, blockbusters en gerestaureerde klassiekers.

De avond begon met een feestelijke receptie, waar de gasten konden genieten van hapjes en drankjes. Jon Michelena, Head of Cinema Lumière en Jan Morbee, burgemeester van Knokke-Heist, openden de pop-upcinema op gepaste wijze met een filmklapper, in afwachting van de start van de film. Vervolgens werd het publiek getrakteerd op de avant-première van de film ‘To the Moon’ met Scarlett Johansson en Channing Tatum als gewiekste PR-specialiste en weerbarstige ruimtevaartingenieur.

De bezoekers reageerden unaniem positief op het concept van de pop-upcinema. Velen prezen Lumière aan zee als een welkome aanvulling op het ontspanningsaanbod aan de kust.
Jon Michelena van Lumière Cinema kijkt uit naar de zomermaanden: ‘Na het succesvolle experiment van vorig jaar zijn we verheugd om de tweede editie van Lumière aan zee te kunnen openen. Onze missie is om de mooiste verhalen naar een breed publiek te brengen, ook als dat publiek op vakantie is. Met het verdwijnen van de laatste bioscoop zijn we blij dat we op deze manier een hele zomer lang films kunnen vertonen in Knokke-Heist.’

De pop-upcinema zet, naast een gebalanceerde mix van familiefilms, arthouse, blockbusters en gerestaureerde klassiekers, extra in op beleving met evenementiële vertoningen. Wekelijks zullen gastprogrammatoren er hun lievelingsfilm presenteren. Zo komt Erik Van Looy ‘Jaws’ voorstellen, Rik Verheye legt uit wat zo bijzonder is aan ‘Victoria’ en Eline De Munck en Michaël R. Roskam vertellen jou graag waarom ‘Heat’ nooit verveelt. Nog op het programma: Gandhi (een keuze van Zouzou Ben Chikha) en Top Gun (gekozen door The Zoutalist). De reeks start vrijdag 5 juli met Polisse, een film van Maïwenn en de absolute favoriet van Barbara Sarafian.

Lokale activiteiten leiden tot inspirerende samenwerkingen. In het kader van de fototentoonstelling ‘Water, het nieuwe goed’ van fotograaf Edward Burtynsky, die momenteel te zien is in het cultuurcentrum, vertoont Lumière aan zee meerdere keren de film ‘Watermark’. Bezoekers kunnen profiteren van een voordelig combiticket voor zowel de tentoonstelling als de film. Daarnaast organiseert Lumière aan zee samen met Surfers Paradise, een watersportclub in Knokke-Heist, de filmavond ‘Surf On, Europe!’, geheel in het teken van surfen!
Wie nog op zoek is naar een leuke activiteit met de (klein)kinderen kan er quasi elke dag terecht voor een familiefilm. Daarnaast werd er een fijne samenwerking opgezet met CaféCultuur voor enkele smakelijke filmformules, denk aan een filmontbijt, pannenkoeken en lasagne, Garfield’s favorite!

De pop-upcinema aan de kust is een mooie aanvulling op de vier bestaande Lumière-bioscopen in Brugge, Mechelen en Antwerpen (Cinema Cartoon’s en Lumière Antwerpen). De Gentse bioscoop Studio Skoop wordt in 2024 toegevoegd aan de Lumière-familie.
Lumière aan zee in Cultuurcentrum Scharpoord is nog geopend tot en met 25 augustus 2024. Dagelijks drie voorstellingen. Open op 11 juli, 21 juli en 15 augustus. Gesloten op maandag.
Foto: © Lumière Group

2 reacties

Bulcke
Geschreven op 2024-07-08 09:41:21
Verjaardag vieren Met een filmvoorstelling
Nancy van hauwe
Geschreven op 2024-07-05 14:11:53
Wanneer en waar kunnen we zien welke film er te zien zal zijn dank u

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.