Home > Succesvolle opening van overzichtstentoonstelling Roland p. Haeck 80! in Koolkerke

Succesvolle opening van overzichtstentoonstelling Roland p. Haeck 80! in Koolkerke

Geschreven op 24 juni 2023 om 13:01 door Mario De Wilde

Gisteravond werd in de Koolkerkse sportzaal de expo rond de plaatselijke reuzenbouwer Roland p. Haeck succesvol geopend. In aanwezigheid van tal van sympathisanten gaf zijn vriend Rik Coens een originele ode aan deze veelzijdige kunstenaar. Tot slot schepen Nico Blontrock officieel de tentoonstelling. Deze is opgebouwd rond reuzin Calle Bezems en vertelt de artistieke evolutie van Roland doorheen de tijd. De tentoonstelling is vrij te bezichtigen doorheen het volledige kermisweekend.

Vandaag zaterdag is er niet alleen een rondgang van de Koolkerkse harmonie maar kun je op het dorpsplein de Shiva Full Contactgroep bewonderen met hun spectaculaire demonstraties (zoals het verbrijzelen van stenen). De Foorkramers zijn uiteraard ook van de partij en het Feestcomité deelt aan de jonge kinderen vrijkaartjes uit. Om 17 uur zal de kermis officieel geopend worden en wordt voor de eerste keer de Koolkerkse Sporttrofee overhandigd. Zondagavond is er de traditionele herdenkingsmis voor de overledenen.

Voor wie van een terrasje houdt kan zich de hele namiddag nestelen op het dorpsplein en een graantje muziek meepikken. Om 19 uur zal de covergroep Azdamme het vuur aan de lont steken met aanstekelijke partymuziek!

De hoofdmoot is gereserveerd voor zondag 25 juni met de Rommelmarkt in het centrum van Koolkerke. Een rondgang en een aperitiefconcert van harmonie Vermaak na Arbeid mag je als muziekliefhebber zeker niet missen. Motorliefhebbers zien er de 15de Brugse Ride Out. Kinderen kunnen zich ook een gek kapsel aanmeten. Je kan er dus volop genieten van de ambiancemuziek van onder andere Rocco Fosilio. Voor de magistrale afsluiter om 20 uur zorgt Wolfgang. Toegang tot al deze activiteiten is kosteloos!!

 

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.