Home > Studeren tussen de gezelschapsspellen: in Neverland en VIVES Brugge kan het vanaf maandag

Studeren tussen de gezelschapsspellen: in Neverland en VIVES Brugge kan het vanaf maandag

Geschreven op 25 mei 2023 om 09:35 door Mario De Wilde

Vanaf komende maandag 29 mei tot en met zondag 25 juni zijn studenten welkom in de Bib van VIVES Brugge en in de speelruimte van de Brugse spellenspeciaalzaak Neverland, om er in groep te blokken. Op beide locaties worden gezelschapsspellen voorzien: “de ideale ontspanning om even te de-connecteren”, aldus Jef Suykerbuyk van VIVES SpellenLab. Naast een leuke studeerplek in een unieke setting, krijgen studenten er gratis wifi en studentenhaver. Op vertoon van hun studentenkaart kunnen ze er terecht tijdens de openingsuren en dit zolang er beschikbare plaatsen zijn. Dit initiatief kadert binnen een bredere actie van Asmodee België, marktleider als verdeler en ontwikkelaar van gezelschapsspellen, waarbij 10 spellenwinkels verspreid over Vlaanderen hun deuren openzetten voor blokkende studenten. In totaal voorziet Asmodee maar liefst 476 studeerplekken.

Om studenten een hart onder de riem te steken tijdens de blokperiode, verwelkomt de Brugse spellenspeciaalzaak Neverland (Blankenbergse Steenweg 186) hen van dinsdag tot en met vrijdag in hun demonstratieruimte om er samen te blokken. Op vertoon van hun studentenkaart en zolang er beschikbare plaatsen zijn, kunnen er 50 studenten langskomen om te blokken.

Ook in de Bib van VIVES Brugge (Xaverianenstraat 10) zijn er elke dag maar liefst 150 studeerplekken beschikbaar om samen te blokken én te ontspannen. In samenwerking met VIVES SpellenLab en Asmodee België worden er nieuwe gezelschapsspellen toegevoegd aan de uitleencollectie en wordt er een extra woordje uitleg voorzien, zodat studenten hun tijd niet moeten spenderen aan het doornemen van de spelregels.

Op beide locaties worden voldoende gezelschapsspellen voorzien om te spelen tijdens de blokpauze. ​ Het zijn voornamelijk kortdurende spellen (+/- 15 minuten) zoals Dobble Connect, Perudo, Fun Facts, Jungle Speed en Skull, al zitten er ook een aantal langer durende (30 minuten) tussen zoals 7 Wonders Duel of Time’s Up om tijdens de grotere pauzes of over verschillende pauzes heen te spelen.

Samen ‘gezelschapsspelen’ goed voor het mentaal welzijn

“We willen er zijn voor de studenten tijdens hun blok en willen hen tegelijkertijd ook nieuwe gezelschapsspellen leren kennen. We weten als geen ander hoe ontspannend een gezelschapsspel kan zijn. Naast inspanning, is ontspanning minstens even belangrijk. We zien dat studenten elkaar motiveren om goed te studeren en zien hen in de pauze veel lachen en plezier maken. Dat helpt om nadien weer met volle focus de leerstof te verwerken. En die leuke spelervaring, die nemen ze zonder twijfel mee de zomer in”, zegt Inne Stubbe zaakvoerder van Neverland.
Mark Van Achter, professor aan de KU Leuven en oprichter van spellenwinkel The Playground in Antwerpen, juicht dit initiatief toe.

“Enerzijds helpt het ‘samen blokken’ studenten om zich te concentreren. Ze laten zich namelijk minder afleiden door bijvoorbeeld sociale media. De structuur en sociale controle helpen hen om de focus op de leerstof te behouden. Anderzijds kunnen ze zich door deze actie tijdens pauzes samen ontspannen, wat noodzakelijk is voor de mentale gezondheid. Zeker tijdens het spelen van een gezelschapsspel kunnen ze even deconnecteren van hun leerstof om nadien met vernieuwde energie opnieuw de boeken in te duiken.”
Asmodee België voorziet de spellenwinkels van de ideale spellen om de studenten te laten ontspannen. Ze tippen korte, actieve spellen die voor meerdere spelers animo brengen. Alle praktische info over deelnemende spellenzaken en beschikbare tijdslots werden verzameld op deze pagina.

Voor meer informatie:

Neverland

Blankenbergse Steenweg 186

8000 Brugge

www.neverland.be

VIVES SpellenLab

Xaverianenstraat 10

8200 Brugge

www.spellenlab.be

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.