Home > Studentondernemers zorgen met 4500 lichtjes voor veel emotie op het kerkhof van Tielt

Studentondernemers zorgen met 4500 lichtjes voor veel emotie op het kerkhof van Tielt

Geschreven op 1 november 2023 om 10:32 door Mario De Wilde

Hartverwarmend, emotioneel en impressionant: zo omschrijven de meer dan duizend aanwezigen de ‘Nacht van de Witte Vlinder-lichtjes’ gisteravond op het Tieltse kerkhof. Ona (19) en Léon (16), de twee studentondernemers achter het succesvolle concept Witte Vlinder – waarmee ze graven onderhouden voor mensen die het zelf niet meer kunnen of te ver wonen – planden uit te pakken met een heuse stunt, en dat hebben ze ook gedaan.

Met de “Nacht van de Witte Vlinder-lichtjes” wilden ze een unieke kerkhofbeleving creëren. Dat deden ze door aan de vooravond van 1 november het kerkhof in Tielt te laten stralen door 4500 lichtjes op alle graven te plaatsen. Het effect was adembenemend, de opkomst overweldigend. De twee tieners hadden niet verwacht dat meer dan duizend mensen dit mooie initiatief zouden komen bewonderen. Léon Berteloot: “We zijn heel blij met het resultaat want ook voor ons was het afwachten wat het effect zou zijn. De opkomst van de mensen was fantastisch en een bevestiging dat we iets moois hebben gerealiseerd.”

De reacties waren dan ook unaniem. Een uniek event om op deze manier een feeërieke sfeer te creëren, op een serene manier. Ona Berteloot: “We hebben heel veel positieve reacties mogen ontvangen. De verhalen van de mensen die een dierbare op het kerkhof hebben waren hartverwarmend. De mensen waren heel blij dat niemand werd vergeten want op elk graf stond een lichtje.”

En op de social media is het event dan ook overal te zien. Heel veel mensen hebben hun foto’s of video’s van het event gedeeld. Dat toont dat de twee tieners de mensen hebben geraakt met hun initiatief. Ona Berteloot: “Vanaf volgende week gaan we terug aan de slag met onze routine van het poetsen van graven want de klanten rekenen op ons om het ganse jaar door het graf te onderhouden. Zo wordt hun dierbare niet vergeten.”

Vorig jaar gingen de twee van start met Witte Vlinder en ondertussen zijn ze al actief in de meeste randgemeenten van Tielt maar ook in Gent en Brugge, en hebben ze al aanvragen uit alle hoeken van Vlaanderen. Mensen die interesse hebben kunnen op www.wittevlinder.be hun aanvraag indienen en hun regio aangeven.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.