Home > Studenten VIVES Brugge organiseren cateringevent in gastronomische tempel Karmeliet

Studenten VIVES Brugge organiseren cateringevent in gastronomische tempel Karmeliet

Geschreven op 25 mei 2022 om 16:10 door Mario De Wilde

Studenten van de opleiding logies-, restaurant- en cateringmanagement van Hogeschool VIVES campus Brugge palmen op dinsdag 14 juni ’22 het iconische Brugse restaurant De Karmeliet in. Ze zullen met ‘Novum Fortuna’ het publiek culinair verwennen, met daaraan eventueel een overnachting gekoppeld in hotelschool Spermalie. Het concept van Novum Fortuna is een samenwerking van Belgische topchefs met tweedejaarsstudenten van de opleiding. “Na de veralgemening van take-away en eten in kartonnen doosjes willen de topchefs en wij als studenten het beste uit kwaliteitsproducten halen om de originele restaurantervaring aan de klanten te bezorgen, en dit door middel van een internationaal verhaal”, aldus student Victor Darthet uit Brugge.

“Ons doel is om de mensen en de chefs samen te brengen voor een onvergetelijke ervaring. Wij willen ook de mensen en gastronomie weer samenbrengen en tonen aan de wereld dat de Belgische chefs er weer klaar voor staan om de mensen te ontvangen. En om de ervaring zo onvergetelijk, maar ook zo veilig mogelijk te maken bieden wij ook een overnachting aan hotel Spermalie.”
Inschrijven kan via www.vives.be en https://www.eventbrite.be/e/novum-fortuna-standaard-tickets-293387900107

Logies-, restaurant- en cateringmanagement

De opleiding is geschikt voor wie houdt van eten en drinken, oog heeft voor piekfijne service en gasten in de watten wil leggen. Ook het organiseren van evenementen en het commerciële en financiële luik komen aan bod. Na twee gemeenschappelijke thema’s kunnen studenten kiezen voor de afstudeerrichting logiesmanagement. Deze afstudeerrichting leidt studenten onder andere op tot front office manager en Food & Beverage manager in een hotel.

Wie meer interesse heeft voor het restaurantgebeuren en de verfijning van de eetervaring van de gast, kiest voor de afstudeerrichting restaurantmanagement. Gespecialiseerde drankenkenners of maîtres d’hôtel worden met deze afstudeerrichting ingezet om de gastenbeleving in restaurants te optimaliseren. (Foto Visit Gent)

 

 

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.