Mocktail o’clock
in de klas
& achter de bar
De sommeliers en mixologists in opleiding werken niet alleen aan hun spierkracht om een mooie schuimlaag gemixt te krijgen, maar ook aan hun eigen stijl als mixologist. En er zijn héél wat trends die hun bar in 2023 inspireren. Mocktails bijvoorbeeld: alcoholvrij, gezond en groener – worden stilaan een evergreen. Creative with greens, of in dit geval:
creative with pink!
Ingrediënten
50 ml versgeperst Pink Lady appelsap
20 ml honingwater / 1 deel acacia honing + 1 deel water
30 ml vers citroensap of Supasawa
1 steranijs
1 eiwit of aquafaba / voor een rijkelijke schuimlaag
Garnituur
Appel
Steranijs
Let’s get mixing!
Vul een cocktailshaker met alle ingrediënten en ijsblokken.
Schud krachtig gedurende 10 seconden.
Zeef de cocktail in een vooraf gekoeld glas met nieuwe ijsblokken. Garneer met stukjes Pink Lady appel en steranijs.