Home > Studenten toerisme Hogeschool VIVES nemen je mee op ‘VIVES Vakantieland’

Studenten toerisme Hogeschool VIVES nemen je mee op ‘VIVES Vakantieland’

Geschreven op 14 juli 2021 om 11:04 door Mario De Wilde

Eerstejaarsstudenten toerisme en recreatiemanagement van Hogeschool VIVES campus Brugge maakten handig gebruik van de lockdown om een zomerreeks in elkaar te steken. Daarin stellen ze hun eigen streek voor, te voet of met de fiets. Negen routes worden vanaf vandaag uitgebreid voorgesteld op www.vives.be/vakantieland: Westende, Sluis (NL), Heestert, Wevelgem, Hollebeke, Wevelgem, Merelbeke, Hollebeke, Zaffelare, Oostkamp en Langemark. De routes worden in de loop van de komende weken verder aangevuld op de webpagina.

De route die de studenten voor het vak Incoming België in elkaar staken, bevatten places to stay, to eat, to drink, to meet, to shop en to visit. De studenten waren hierover zo enthousiast dat VIVES een selectie gebundeld heeft onder de noemer VIVES Vakantieland. Soe Nsuki, stand-up comedian en een van de gezichten van Vlaanderen Vakantieland, moedigde de studenten aan in een videoboodschap. Iedereen kan de routes zelf ontdekken op de webpagina en op het verhaal van @VIVEShogeschool op Instagram en Facebook.

Enkele projecten werden eerder al opgepikt. Student Jourika Maenhout: “Ik heb op de Facebookpagina van ‘Merelbeke op den vélo’ een bericht geplaatst dat mensen mijn brochure konden verkrijgen via mail. Maar liefst 177 mensen hebben interesse getoond. Ik ben eerlijk gezegd enorm onder de indruk van de grote interesse, en ik ben iedereen heel dankbaar.“ Renske Welvaert uit Lochristi: “Ik had nooit gedacht dat zoveel mensen interesse gingen hebben voor mijn project, de reacties waren enorm.”
Begeleidend docent Mark Devenyns: “Dat de studenten liever een taak dan een examen krijgen, dat wisten we al, maar dat ze zo enthousiast zouden zijn en zo’n degelijk werk zouden afleveren, dat maakte ik de afgelopen 30 jaar nooit mee.”

Alle informatie vind je hier: www.vives.be/vakantieland; www.facebook.com/vivestoerisme
www.instagram.com/vivestoerisme

Hogeschool VIVES
Hogeschool VIVES telt ruim 1 250 personeelsleden en 17 000 studenten in de basisopleidingen in zes studiegebieden: biotechniek, gezondheidszorg, handelswetenschappen en bedrijfskunde, industriële wetenschappen en technologie, onderwijs en sociaal-agogisch werk. VIVES beschikt over campussen in vijf steden in West-Vlaanderen: Brugge, Kortrijk, Oostende, Roeselare, en Torhout. Meer info: www.vives.be.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.