Home > Studenten Howest lanceren adviesbureau voor student-ondernemers

Studenten Howest lanceren adviesbureau voor student-ondernemers

Geschreven op 18 december 2019 om 17:28 door Mario De Wilde

Steeds meer studenten vinden via de schoolbanken de weg naar het ondernemerschap. Studentenstart-ups zijn dan ook prominent aanwezig in de Vlaamse hogescholen en universiteiten. En omdat starters onderweg best wat hulp kunnen gebruiken, hebben de studenten Accountancy-Fiscaliteit en Financiën-Verzekeringswezen van Howest in het laatste jaar van hun bacheloropleiding het projectvak ‘adviesbureau’ een case ‘financieel plan’. De bedoeling is, om met het oog op de start van hun loopbaan, studenten advies te laten geven aan startende student-ondernemers.

Duidelijkere visie
Eén van de klanten van het studenten-adviesbureau is ĪNVĪNCĪBLE van Bruggelingen Tibo Sevenhant en Nilan Devooght: “We vonden dit voor ons als starters een heel interessant project, want we leerden via het gekregen advies en financieel plan veel bij en we kregen tips waar we concreet mee aan de slag konden. Zo kregen we een duidelijkere visie krijgen op onze start-up”, lieten de jonge ondernemers weten.
Ook de studenten die deze case moesten uitwerken kunnen deze formule wel smaken. Dit is hun eigen project waar ze de verantwoordelijkheid krijgen om met echte start-ups hun kennis te delen. “We vinden dit vak heel waardevol. Alles wat we in theorie hebben geleerd, kunnen we toepassen en op die manier een meerwaarde creëren voor een student-ondernemer”, aldus Silke Van Ovenberghe
Connectie met het werkveld
“We zoeken jaar na jaar naar een formule om het adviesbureau tastbaarder en dus realistischer te maken voor de studenten”, aldus docente Katrien Dewitte. “Daarom hebben we via deze real-life case een nog duidelijkere connectie met het werkveld proberen te maken. Op die manier kunnen ze hun theorie ook echt in de praktijk omzetten.”. Deze case maakt onderdeel uit van de module ‘adviesbureau’. Binnen accountancy-fiscaliteit bestaat dit adviesbureau uit 12 diverse cases in samenwerking met het werkveld waarvan het opstellen van een financieel plan er één van is.
Om alles in goede banen te leiden, sloeg Howest de handen in elkaar met Vlajo (Vlaamse Jonge Ondernemingen). Via een Small Business Project, een van de praktijkgerichte programma’s van Vlajo, zetten jongeren op de schoolbanken hun eerste ondernemende stappen binnen een beschermd kader.
Over Vlajo
Via praktijk- en ervaringsgerichte programma’s, van in de kleuterklas tot aan de universiteit, wakkert Vlajo de ondernemingszin aan bij jongeren en krijgen ze de kans om belangrijke competenties in kaart te brengen en te ontwikkelen.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.