Home > Studenten Hogeschool VIVES campus Brugge nemen tijdelijk Knoks hotel Ter Zaele over

Studenten Hogeschool VIVES campus Brugge nemen tijdelijk Knoks hotel Ter Zaele over

Geschreven op 29 november 2021 om 14:05 door Mario De Wilde

De studenten Logies-, Restaurant- en Cateringmanagement aan Hogeschool VIVES campus Brugge nemen gedurende 1 week, van 6 t.e.m. 12 december ’21, het familiehotel Ter Zaele te Knokke-Westkapelle over. Dit project kadert volledig in het praktijkgericht onderwijs dat deze graduaatsopleiding wil bieden. In de week van 6 tot en met 12 december heten de studenten Logies -, Restaurant- en Cateringmanagement van VIVES Brugge iedereen welkom in Hotel Ter Zaele in Knokke-Westkapelle. Die week nemen zij de werking van het hele hotel over. De tweedejaars worden belast met de managementtaken terwijl de eerstejaars de operationele taken op zich nemen.

De studenten zullen alle functies ter harte nemen: van housekeeping tot restaurantservice, van de uitwerking van commerciële pakketten tot de front office. “De studenten zijn alvast heel enthousiast aan het werk geslagen en we zijn nog voor de start enorm fier over wat ze nu al gepresteerd hebben”, aldus opleidingshoofd An Winnepenninckx. Op het progamma staan verschillende buitenactiviteiten zoals een fietstocht en een wandeling door het Zwin, en ook bezoekers aan het Light Art Knokke-Heist kunnen een pakket met overnachting boeken. Dit alles in combinatie met de gastvrijheid die voor deze gelegenheid in een warme, huiselijke kerstgezelligheid wordt omgetoverd. De studenten voorzien lekkere huiselijke gerechten en een heuse winterbarbecue in een kerstsfeer, en elke namiddag een grootmoeders verwenkoffie met of zonder bubbels.

Als je deel wil uitmaken van deze unieke week, houd dan zeker de socials in de gaten voor meer informatie. Boeken kan via de website van Hotel Ter Zaele, www.hotelterzaele.be.

Graduaat Logies-, Restaurant- en Cateringmanagement
Logies-, Restaurant- en Cateringmanagement is een tweejarige graduaatsopleiding in voltijds dagonderwijs op VIVES campus Brugge. Studenten kunnen kiezen uit twee afstudeerrichtingen: Logiesmanagement en Restaurantmanagement.
De afstudeerrichting Logiesmanagement leidt onder andere op tot Front Office manager en Food & Beverage manager in een hotel. De afstudeerrichting Restaurantmanagement schenkt aandacht aan het restaurantgebeuren en de verfijning van de eetervaring van de gast. Gespecialiseerde drankenkenners of maîtres d’hôtel worden met deze afstudeerrichting ingezet om de gastenbeleving in restaurants te optimaliseren.

De graduaatsopleiding Logies-, Restaurant- en Cateringmanagement vormt haar studenten op een zeer praktijkgerichte en kwaliteitsvolle manier, aangepast aan het profiel van de studenten en met de steun van een team gepassioneerde docenten met een hart voor hospitality. Niet alleen wordt de leerstof aangeboden in kwartalen met telkens een examenweek, ook het werkplekleren neemt een derde van de opleiding in. Op die manier zijn onze studenten na hun opleiding meteen inzetbaar.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.