Home > Studente uit de Brugse Academie ontwerpt horloge voor Mr Jones in Londen

Studente uit de Brugse Academie ontwerpt horloge voor Mr Jones in Londen

Geschreven op 20 juni 2023 om 08:56 door Mario De Wilde

Kaat Deceuninck zit in haar laatste jaar Crossmedia Design aan de Academie Kunsthumaniora Brugge. Tijdens de lessen illustratie kreeg haar klas de opdracht om een horloge te ontwerpen voor het in Londen gevestigde Mr Jones Watches, een horlogebouwer die samenwerkt met artiesten wereldwijd om hun unieke uurwerken met de hand te maken en te produceren.

Kaat ontwierp een horloge met de titel ‘Mispoes!’, een speelse interpretatie van een universeel thema. Tijdens de les presenteerde ze haar werk via videocall aan Mr Jones en zijn team. Het was duidelijk dat het design in de smaak viel toen Mr Jones himself enkele dagen later liet weten dat hij graag een prototype wou maken van het horloge van Kaat. Het team bij Mr Jones Watches was zo enthousiast over dat prototype dat ze het prompt inplanden voor productie.

Schepen van Onderwijs Jasper Pillen: “We zijn bijzonder trots op de prestatie die onze leerlinge Kaat heeft geleverd. Dit is niet alleen fijn nieuws voor Kaat, maar ook voor Brugge en de Academie Kunsthumaniora. Ze werkte zichzelf in de internationale belangstelling. Hopelijk is dit voor haar een klinkende start voor een toekomstige carrière in de wereld van de design.”

‘Mispoes!’ verscheen op 7 juni op een limited edition van 200 exemplaren en is ondertussen al uitverkocht.

1 reactie

Etienne Moons
Geschreven op 2023-06-20 23:43:39
Gefeliciteerd met het originele ontwerp

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.