Home > Structurele steun voor ‘t Kattenkwaad in Izegem

Structurele steun voor ‘t Kattenkwaad in Izegem

Geschreven op 26 juli 2021 om 11:56 door Mario De Wilde

Dankzij Vlaams Dierenminister Ben Weyts kunnen Vlaamse dierenasielen voor het eerst rekenen op structurele steun. Weyts voorziet dit jaar daarvoor 1,2 miljoen euro. “Dierenasielen kunnen zo rekenen op een vast steunbedrag en bijkomende ondersteuning die varieert naargelang de opvangcapaciteit van het dierenasiel. In Izegem geniet kattenasiel ’t Kattenkwaad op die manier van  3.397,95 euro extra ondersteuning”, reageert schepen van Dierenwelzijn Lisbet Bogaert tevreden.

Elke dag zetten tal van dierenasielmedewerkers en -vrijwilligers zich in om dieren die er verblijven de best mogelijke zorgen te geven. Vaak gaat het om verwaarloosde, verdwaalde of vergeten dieren die in sommige gevallen specifieke noden met zich meebrengen. Dierenasielen steunen tot nu toe vaak enkel op vrijwilligers en eigen fondsenwerving, waarmee heel wat dierenasielen tijdens de coronacrisis problemen ondervonden. Om die problematiek tegen te gaan, kon elk erkend dierenasiel vorig jaar rekenen op een éénmalige ondersteuning van €3.000.

Kattenasiel krijgt financiële basis

Bovenop de vergoeding voor inbeslaggenomen dieren kunnen alle erkende dierenasielen in Vlaanderen nu ook rekenen op een vast steunbedrag en een bijkomende ondersteuning. Tegenover de financiële ondersteuning staat de vraag om de werking van dierenasielen te professionaliseren en de vraag om alle dieren die in erkende dierenasielen verblijven samen te brengen op één website. “t Kattenkwaad in Izegem kan rekenen op 3.397,95 euro extra ondersteuning. De vaste steun bedraagt telkens 3.000 euro. Het variabele subsidiebedrag 397,95 euro wordt toegekend in functie van de opvangcapaciteit.  Het kattenasiel krijgt zo een financiële basis waardoor ze kan rekenen op een stabiele inkomensstroom. Een meer dan welgekomen duw in de rug want spijtig genoeg komen steeds meer dieren in een asiel terecht”, besluit Lisbet Bogaert, de Izegemse schepen van Dierenwelzijn.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.