Home > Streetartist Pantonio geeft zuil in Blankenberge in acht dagen een kleurrijke make-over

Streetartist Pantonio geeft zuil in Blankenberge in acht dagen een kleurrijke make-over

Geschreven op 2 oktober 2023 om 12:09 door Mario De Wilde

Streetartkunstenaar Pantonio begon op maandag 25 september aan een streetartproject op de centrale zuil in de A. Ruzettelaan. Hij had vier dagen nodig om het project volledig af te werken. Het is de eerste keer dat Pantonio een muurschildering maakt in België. Een primeur dus. De gerenommeerde Portugese kunstenaar Antonio Correia maakt onder de naam Pantonio enorme muurschilderingen. Zijn werk valt op door de dynamiek en beweging. Hij beeldt vooral dieren en voorwerpen af in een school, zwerm of groep. Zo ook op het werk Inside the shell in Blankenberge. De belangrijkste kleuren zijn daarbij zwart en blauw. De lijnen in de muurschilderingen verwijzen naar de beweging van het water of de spieren van de dieren.

Schepen van Cultuur, Kathy Kamoen: “Met deze opvallende mural maken we kunst toegankelijk voor inwoners en bezoekers en nodigen we hen uit om na te denken over de symbiose tussen zee en land. Het lokaal bestuur heeft bewust de locatie op de A. Ruzettelaan gekozen. De tegels op de zuil kwamen los. In plaats van te herstellen, kozen we ervoor om van de saaie zuil een blikvanger te maken. De zuil is opgekuist en in de witte grondverf gezet. Het perfecte canvas voor de dynamische en kleurrijke muurschildering van Pantonio.”

De Leuvense firma Treepack, een toonaangevend artistiek collectief gespecialiseerd in muurschilderingen, coördineert het project. De missie van Treepack is het opwaarderen van gebouwen en ruimtes met muurschilderingen en streetart. Ze ontwikkelen concepten en brengen kleur en kunst in de openbare en private ruimte. Zo creëren ze inspirerende plaatsen die mensen willen zien en waar ze tijd willen spenderen.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.