Home > Straks scheurend 2024 in: de nieuwe scheurkalenders zijn uit met voor ieder wat wils

Straks scheurend 2024 in: de nieuwe scheurkalenders zijn uit met voor ieder wat wils

Geschreven op 28 juli 2023 om 06:29 door Mario De Wilde

Het gezegende jaar 2023 is over halfweg en dus dachten we om de nieuwste lading scheurkalenders alvast te presenteren. Onder het motto ‘een mens kan er niet snel genoeg bij zijn’ presenteren we je er vandaag een zevental die bij Kosmos Uitgeverij van de pers rolden. Kwestie van over een aantal maanden goed voorbereid aan de start van 2024 te beginnen.

De Fietsscheurkalender 2024

De Fietsscheurkalender is al jaren een van de meest geliefde scheurkalenders in Nederland én Vlaanderen. Het is dan ook het beste cadeau voor iedere wielerliefhebber. In deze veertiende editie voor 2023 vertellen profwielrenners, wielertoeristen en sportjournalisten over hun koerservaringen, trainingen, voeding, blessures, materiaal en bijzondere belevenissen. Dit alles wordt aangevuld met een rubriek over bijzondere wielertaal, een maandelijkse quiz, een logboek, beschrijvingen en profielen van te beklimmen bergen, wielermuziek, tips en interessante weetjes.

Young Scientist Wetenschapskalender 2024

Kun je een boer laten in de ruimte? In welk lichaamsdeel doet een bijensteek het meest pijn? Wie heeft onze cijfers bedacht? Het antwoord op deze en nog veel meer toffe vragen lees je in deze scheurkalender. De redactie van New Scientist verzamelde de grappigste feitjes, leukste proefjes en uitdagendste puzzels. Van de ruimte tot dino’s en van techniek tot het menselijk lichaam: de hele wetenschap komt voorbij!

De Natuurscheurkalender 2024

De leukste kalender voor natuurliefhebbers is er weer! Leer alles over dieren, planten, tuinieren, het weer en het heelal. Boordevol weetjes over de natuur. Ook leuk voor kinderen. Dieren, planten, tuinieren, het heelal, het weer en andere natuurthema’s – het komt allemaal voorbij in deze vrolijke scheurkalender. Op werkdagen vind je (meerkeuze)vragen, met achterop het antwoord plus uitleg. In het weekend is er een doe- of beleeftip. Tegelijk volg je het hele jaar door wat er in de natuur gebeurt, zoals de standen van zon en maan, de bloei van planten en het verschijnen van vruchten, vlinders en vogels.

De Gardeners’ World scheurkalender 2024

Ben je dol op tuinieren en wil je elke dag geïnspireerd worden? Dan is de Gardeners’ World scheurkalender 2024 een absolute must-have! Met deze scheurkalender mis je geen enkele belangrijke tuinklus en zorg je ervoor dat je tuin of balkon altijd groen en bloeiend is. Elke dag ontvang je de beste (moes)tuintips, handige checklists, leuke weekendklussen en een overvloed aan inspiratie om jouw groene paradijs tot leven te brengen. Met de Gardeners’ World scheurkalender 2024 ben je altijd op de hoogte van de nieuwste trends en technieken op het gebied van tuinieren. Of je nu een beginnende tuinier bent of al jarenlange ervaring hebt, deze kalender biedt voor ieder wat wils. Ontdek dagelijks nieuwe ideeën en praktische tips om je tuin naar een hoger niveau te tillen en te laten floreren.

De Vogelscheurkalender 2024

In de ‘Vogelscheurkalender’ staat elke week een vogel centraal. Je leert iedere dag meer over deze vogel. Dat kan een interessant feit zijn, of hoe je hem herkent, maar het kunnen ook grapjes, quizvragen, puzzels, popsongs en praktische tips zijn. Daarbij begint elke maand ook nog met een overzicht van mogelijke vogelactiviteiten, wat er te zien en te doen is. Met prachtige illustraties van Elwin van der Kolk is dit het perfecte cadeau voor iedereen die meer van vogels wil afweten. De kalender is tot stand gekomen in samenwerking met Vogelbescherming Nederland.

De Inspiratiekalender

De Inspiratiekalender 2024 biedt de nieuwste inzichten, tijdloze wijsheden en belangwekkende wetenswaardigheden. De ene dag krijg je een tip aangereikt die direct toepasbaar is in deze tijd waarin werk en privé steeds meer in elkaar overvloeien. De volgende dag word je geprikkeld door een verrassende persoonlijke vraag of word je meegenomen in diepgravend onderzoek naar hedendaagse ontwikkelingen, zoals: Hoe is onze houding ten opzichte van productiviteit en werken door de eeuwen heen veranderd, en wat betekent dat vandaag de dag voor ons? Of: Waarom kun je beter je energie managen dan je tijd, en hoe doe je dat? Door iedere dag een moment van reflectie in te bouwen wordt 2023 hét jaar van jouw persoonlijke groei, zowel in je werk als daarbuiten. Met tips en praktische oefeningen van wetenschappers, psychologen en vernieuwende denkers en doeners.

De Theologie scheurkalender 2024

Een intrigerende gedachte voor iedere dag. De ‘Theologie Scheurkalender’ is een nieuwe scheurkalender die iedere dag een pakkend of intrigerend citaat biedt uit de rijke geschiedenis van de theologie. Elke dag word je verrast met een nieuwe theoloog en bij ieder citaat vind je een korte biografie. Op die manier maak je kennis met de brede traditie van het christendom: katholiek, protestants, oosters-orthodox, anglicaans en evangelisch. Deze scheurkalender is leuk om cadeau te geven of te krijgen.

Alle kalenders kosten ongeveer 17 euro en zijn nu al te koop op bol.com of de boekhandels

 

 

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.