Home > Straks, op koekezondag, kan je weer met schoenen gooien in Izegem

Straks, op koekezondag, kan je weer met schoenen gooien in Izegem

Geschreven op 1 september 2021 om 15:02 door Mario De Wilde

Op (koeke)zondag 12 september vindt er weer een schoentjesworp plaats aan museum Eperon d’Or. Na een jaar zonder worp, knoopt het museum nu weer aan bij een oude traditie. In 1963, tijdens de tweede editie van Statiekermis, vond voor de eerste keer de schoentjesworp plaats, allicht geïnspireerd op de jaarlijkse katjesworp in Ieper. Een aantal gekleurde schoentjes werd vanaf het stadhuis in de menigte geworpen. Wie zo’n kleinood kon bemachtigen, kon het inruilen voor een paar schoenen, een naturaprijs of een geldprijs. Door de jaren heen verhuisde de schoentjesworp een paar keer van locatie. Ook de timing verschoof van Statiekermis naar de Batjes naar Open Monumentendag.

Op zondag 12 september, om 16 uur, gooien burgemeester Bert Maertens en museumconservator Hilde Colpaert opnieuw schoentjes naar beneden vanaf de toren van Eperon d’Or. Aan de schoentjes zijn mooie prijzen verboden: Izegembonnen en een heleboel naturaprijzen, geschonken door Izegemse sponsors. Iedereen kan gratis deelnemen en proberen een schoentje te bemachtigen. De gevangen schoentjes kunnen meteen na de worp omgeruild worden in Eperon d’Or.

Zondag 12 september is het ook Open Monumentendag. In Izegem kun je gratis het Museum voor Stoom en Stroom, het voormalige goederenstation in de Dirk Martenslaan en museum Eperon d’Or bezoeken. In zaal Tijl worden oude landbouwfilms geprojecteerd. Meer info over randanimatie en inschrijven lees je na op www.eperondor.be.

 

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.