Home > Straffe e-bike demarrage opgemerkt in de buurt van Torhout

Straffe e-bike demarrage opgemerkt in de buurt van Torhout

Geschreven op 9 december 2021 om 08:20 door Mario De Wilde

Cool Electro Cycles zal vanaf 1 februari 2022 zijn spreekwoordelijke ecologische maar ook commerciële voetafdruk in het Belgische fietsland vergroten door de overname van Fietsen Ampe. “Het feit dat deze jonge ondernemers van Torhout afkomstig zijn, heeft de doorslag gegeven bij de keuze om hen het levenswerk van Fietsen Ampe te laten verderzetten”, aldus Ludo en Patricia.

De Torhoutse icoon blijft voortbestaan

Fietsen Ampe is in Torhout gevestigd sinds 1936. Voor de Torhoutenaren is dit een gevestigde waarde in het stadsbeeld. Ludo Ampe en zijn echtgenote Patricia Bamps, eigenaars en zaakvoerders van Fietsen Ampe, zijn de 3de generatie en laatste opvolgers van de door Alfons Ampe opgerichte fietshandel. De tweede generatie Maurits Ampe en zijn echtgenote Gertrude hebben de fietshandel verder uitgebouwd. Doordat er geen opvolging meer is, hebben Ludo en Patricia, in samenwerking met het vastgoedkantoor Cornelis & Partners Rhodeland onder begeleidng van Randy Remue, de zoektocht geopend naar een potentiële overnemer. Snel werd duidelijk dat er diverse synergiën waren met de jonge ondernemers Christophe en Nicolas Cool, oprichters van Cool Electro Cycles met inmiddels acht vestigingen, verspreid over West-Vlaanderen. Nicolas Cool, medezaakvoerder van Cool Electro Cycles, uit Torhout afkomstig én voorzitter van Torhout Handelt: “Wij gingen als kind bij de vader van Ludo om als jonge gastjes onze eerste fietsen te kopen. Mijn vader ging zelfs nog met zijn fiets bij de grootvader van Ludo. Het is dan ook een hele eer om Fietsen Ampe op deze manier verder te zetten.”

Toekomst vanaf 1 februari 2022

Door de werken op de markt zullen in 2022 de beide fietswinkels in Torhout naast elkaar bestaan, zowel Fietsen Ampe in de Hofstraat 1-7, als de Torhoutse Cool Electro Cycles shop in de Aartrijkestraat 14. Ludo Ampe, het vertrouwde gezicht in de winkel op de markt, blijft nog een tijd aan boord, alsook de gekende fietstechniekers Jens en Niels. Deze laatsten blijven ook na de overname. Vanaf februari 2022 zal Enzo Sterckx het filiaal leiden op de markt.

Grootste speciaalzaak elektrische fietsen van de regio

Begin 2023 volgt de samensmelting van beide fietszaken tot speciaalzaak (oppervlakte 900m²) van de betere merken van elektrische fietsen, zoals tot nu toe het geval is in alle 8 West-Vlaamse filialen van Cool Electro Cycles. De belangrijkste merken blijven in het uitgebreide assortiment, waaronder Cannondale, Flyer, Moustache, Trek, BMC, Oxford en Van Nicholas. De eigen merken vullen dit scala aan toppers aan, zoals Kalkhoff, Norta, Raleigh, Haibike, Lapierre, Coleen, de e-bakfietsen van Carqon, en als kers op de taart de highspeed fietsen van Stromer.

Klantgerichtheid is de tweede naam

Met onze uitgebreide technische kennis, intens opgeleide medewerkers voor service en support, en door passie aangedreven interesse voor de tweewielers, willen wij bij uitstek de ideale partner zijn voor elk type fietser. Een aparte afdeling zal gespecialiseerd zijn in mountainbikes en racefietsen. Het opmeten en afstellen van racefietsen en MTB’s zal in eigen huis gebeuren. Dit betekent een optimalisatie en verhoging van de service voor dit gamma. De in het verleden aangekochte fietsen bij Fietsen Ampe of Cool Electro Cycles zullen uiteraard verder welkom zijn voor dienst na verkoop en garantie.

Achtergrond Cool Electro Cycles

Cool Electro Cycles is opgericht in 2015 door de Torhoutse broers Christophe en Nicolas Cool. Ze zijn gestart met de winkels in Torhout en Blankenberge. Ondertussen is Cool Electro Cycles een sterk groeibedrijf met reeds 8 shops, verspreid over de volledige provincie West-Vlaanderen. De waarden van het bedrijf zijn enthousiasme, betrouwbaarheid, toegankelijkheid en oplossingsgerichtheid. Het is hun visie om met de Cool Electro Cycles shops, waaronder die in Torhout, de leukste belevenisplaats te zijn waar mensen kennismaken met betrouwbare elektrische fietsen die hen plezier schenken tijdens hun woon- werkverkeer en vrije tijd. Vandaar de leuze: Gezwind Tegenwind!

 

1 reactie

Eva
Geschreven op 2021-12-09 12:12:29
Wat een topnieuws!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.