Home > Stijn Vandamme (30) uit Jabbeke is ambassadeur voor campagne ‘Burgemeesters voor iedereen’

Stijn Vandamme (30) uit Jabbeke is ambassadeur voor campagne ‘Burgemeesters voor iedereen’

Geschreven op 30 maart 2023 om 07:52 door Mario De Wilde

Stijn Vandamme (30) uit Jabbeke is als persoon met autisme één van de ambassadeurs en gezichten van de campagne ‘Burgemeesters voor iedereen’, een project van de InclusieAmbassade dat lokale beleidsmakers moet inspireren meer in te zetten op inclusie in hun gemeente of stad. Voor het project gaat Stijn de komende maanden langs bij verschillende gemeenteraden en colleges in Vlaanderen om zijn ervaringen met autisme op vlak van toegankelijkheid in een dorp of stad te delen.

Stijn Vandamme: “Aan lokale beleidsmakers wil ik vragen om bij het opstellen van hun inclusiebeleid er rekening mee te houden dat hun communicatie en dienstverlening ook is gericht op mensen met autisme. In het dagelijkse leven lukt het mij soms niet om informatie te verkrijgen of de juiste context van situaties te begrijpen in een stad of dorp, door een overdaad aan informatie en prikkels die ik moeilijk kan filteren.”

Autismevriendelijke stad
Je gemeente of stad autismevriendelijker maken vraagt geen grote aanpassingen. “Het gaat vaak om kleine dingen. Ik denk maar aan stap voor stap uitleggen hoe je een document kan verkrijgen of door concreet en duidelijk aan te duiden naar waar de bushalte is verplaatst bij een omleiding”, zegt Stijn.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.