Home > Stijlvolle Vissershulde in Knokke op 14 februari in sobere coronamodus

Stijlvolle Vissershulde in Knokke op 14 februari in sobere coronamodus

Geschreven op 3 februari 2021 om 15:57 door Mario De Wilde

Ieder jaar herdenkt Knokke-Heist op de zondag van carnaval onze vissers die op zee het leven lieten. Omwille van de coronamaatregelen is het programma dit jaar sterk ingekort. Zo is op zondagmorgen 14 februari 2021 de traditionele Vissersmis in de Sint-Antoniuskerk integraal geschrapt. Om 11 uur gaat er op het Vissershuldeplein enkel een korte ingetogen bloemenhulde door en dit voor een beperkt publiek. De muzikale omlijsting voor de Koninklijke Harmonie Sint-Cecilia Heist is afgeslankt tot een paar muzikanten die de Last Post blazen.

Intieme bloemenhulde

Om het aantal personen dat een krans legt wat in te perken, worden individuele instellingen en verenigingen zoveel mogelijk vertegenwoordigd door een overkoepelende organisatie. Zo legt het gemeentebestuur op Valentijnzondag namens alle plaatselijke politieke fracties een hartvormige bloemenkrans neer aan het vissersmonument. Een delegatie van de gemeentelijke adviesraden herdenkt in naam van alle sociaal-culturele, sport- en jeugdverenigingen van Knokke-Heist met een bloemstuk de vissers die op zee gebleven zijn.

Verplichte reservatie

Omdat er dit jaar vanuit het gemeentebestuur geen persoonlijke uitnodigingen worden verzonden, kunnen vertegenwoordigers uit de visserijsector en het maritiem onderwijs, de Heistse carnavalgemeenschap en inwoners die een familielid op zee verloren hebben, hun deelname aan de bloemenhulde bevestigen aan de dienst Communicatie via communicatie@knokke-heist.be of T 050 630 133. Wie ingeschreven is voor deelname, is tijdens de ceremonie verplicht om een mondmasker te dragen en wordt ook verzocht de nodige sociale afstand te bewaren.

Ingetogen, stijlvolle en coronaproof hulde aan onze overleden vissers

Door het aantal deelnemers te beperken, de duur van de ceremonie in te korten tot maximaal 15 minuten en iedereen te wijzen op de preventieve coronamaatregelen, kan op deze manier toch een ingetogen en stijlvolle herdenking plaatsvinden die coronaproof verloopt. Het staat uiteraard iedereen vrij om in individueel verband voor of na de officiële ceremonie bloemen aan het vissersmonument te leggen.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.