Home > Stichting Lochting; wekelijkse tuinweetjes van Bart Verelst: de OLLA-pot

Stichting Lochting; wekelijkse tuinweetjes van Bart Verelst: de OLLA-pot

Geschreven op 22 mei 2021 om 14:17 door Mario De Wilde

O.K., het weer is niet op z’n fraaist  onze tuin of het terras/balkon om groene vingers (m/vr.) smeekt. En dus pakken we vanaf nu elke zaterdagochtend uit met een eigen tuinrubriek. Jawel, elk weekeinde kan je stap voor stap bekijken hoe je tuinplanning er zoal uitziet. Met dank aan onze West-Vlaamse tuinjournalist Marc Verachtert en tuinexpert Bart Verelst. Zij hebben ook hun boek ‘Zakboek voor de hapklare moestuin’ uitgebracht. Hier alvast deel-12: de OLLA-pot

Het principe van de OLLA-pot is eenvoudig. Door de poreuze wand van de begraven terracotta potten ontsnapt heel traag het water uit de inhoud van de pot. Dit water wordt opgemerkt door de wortels van de planten waardoor ze naar de olla-pot toe groeien. Dus, om je planten water te geven, hoef je gewoon 1 keer per week de pot te vullen. De wortels van de planten zullen zelf het water opzoeken.

 

Voor meer handige moestuintips kan je terecht in het ‘Zakboek voor de Hapklare Moestuin’, van Marc Verachtert en Bart Verelst (Uitgeverij Lannoo)

1 reactie

Haeck Ward
Geschreven op 2021-05-24 08:02:25
De Olla-pot, wat goed zeg. Deze tip neem ik mee naar mijn serre. 👍

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.