Home > Steven Claes en Katrien Delaender winnen North Sea Swim Challenge

Steven Claes en Katrien Delaender winnen North Sea Swim Challenge

Geschreven op 28 juli 2021 om 08:30 door Mario De Wilde

Een paar dagen geleden vond de eerste editie plaats van de North Sea Swim Challenge, een zwemwedstrijd in zee van Blankenberge naar Zeebrugge. De organisatie is in handen van de Brugse Langerei Zwemmers. Hiermee knopen ze aan met de oude traditie van de Noordzeeschaal, een gelijkaardige wedstrijd die van 1946 tot begin jaren tachtig werd georganiseerd. Wegens corona was het deelnemersveld beperkt tot 150 zwemmers, de wedstrijd met naast Belgische zwemmers ook deelnemers uit Groot-Britanië en Griekenland was dat ook ruim op voorhand volzet. Onder een stralende zon en met een vlakke zee werd om 9u gestart aan de pier in Blankenberge voor een goeie 3,2km. Bij de heren ging de overwinning naar Steven Claes, gevolgd door Jonas Coreelman. Langerei Zwemmer Nick Marchand vervolledigde de top 3.

Bij de dames was thuiszwemster Katrien Delaender topfavoriet. Ze klaarde de klus in 37min48sec, tweede werd Ellen Goovaerts die tevens eerste jongere was.
Een geslaagde eerste editie en een mooie samenwerking tussen de steden Blankenberge en Brugge, de sportdiensten van beide steden en de strandreddingsdiensten van Blankenberge en Zeebrugge.

foto: winnares Katrien Delaender (Foto Henk Rogiers Fotografie)

 

 

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.