Sterrenrestaurant L’Envie van David en Inès uit Zwevegem wint Beerpassion Award
Nog tot en met morgen strijkt het Bierpassie Weekend voor de 24ste keer neer in Antwerpen. In de prachtige Handelsbeurs aan de Meir kunnen duizenden bezoekers proeven van meer dan 200 Belgische bieren, waarvan 90 van het vat en 34 gloednieuwe smaken. Gisteren werden er ook de Beerpassion Awards 2025 uitgereikt. Dit initiatief van Bierpassie Magazine zet elk jaar restaurants, personen en producten in de bloemetjes die een bijdrage leveren aan onze Belgische biercultuur. De Cornet Beer & Food Pairing Award gaat naar sterrenrestaurant L’Envie uit Sint-Denijs (Zwevegem). De jury prijst Chef David Grosdent en zijn echtgenote/gastvrouw Inès Vankeirsbilck omdat ze met liefde en kunde bier bij de gerechten promoten.
Het verhaal van L’Envie lijkt op een sprookje. David Grosdent, een bakkerszoon uit Eupen, volgt hotelschool in Fleurus en betaalt leergeld in Franse en Belgische toprestaurants. In de keuken van een van deze zaken wordt hij verliefd op een West-Vlaamse collega, Inès Vankeirsbilck. Het koppel koopt een bescheiden rijhuis in Zwevegem en bouwt het in 2015 om tot restaurant l’Envie. De ene onderscheiding na de andere bekroning volgt. In minder dan tien jaar tijd vervoegt David Grosdent de rangen van onder andere Jong Keukengeweld, NorthSeaChefs en Mastercooks of Belgium. In 2020 sleept hij een Michelin-ster in de wacht en het jaar daarop wordt hij door Gault&Millau Belgium gelauwerd als Jonge Chef van het Jaar. De restaurantgids bedenkt hem met een puike score van 16/20 en zet hem in 2024 wederom in de bloemetjes, deze keer voor de Wijnkaart van het Jaar. Vanaf vandaag pronkt ook de Cornet Beer&Food Pairing Award in rijkgevulde prijzenkast van het restaurant.
Met een ruim assortiment bieren, waarvan een zeventigtal geuzes, mag de bierkaart van l’Envie er wezen. “Ik hou vooral van frisse bieren”, zegt Grosdent. “Die passen het best bij mijn keuken, met vooral lichte gerechten, waarin de nadruk ligt op groente en fruit.”