Home > Torhoutse sterrenkindjes hebben sinds gisteren een naam op Stiltepark De Warande

Torhoutse sterrenkindjes hebben sinds gisteren een naam op Stiltepark De Warande

Geschreven op 2 februari 2020 om 10:40 door Mario De Wilde

Sinds 1 april 2019 kan een sterrenkindje geregistreerd worden na 140 dagen zwangerschap op vraag van de ouders. Ze kunnen hun sterrenkindje ook een voornaam geven. Vanaf 180 dagen zwangerschap kunnen ouders naast een voornaam hun sterrenkindje ook een familienaam geven.

Torhoutse sterrenkindjes krijgen een naam op de sterretjesweide
Ouders moeten soms afscheid nemen van hun ongeboren kindje. Met de sterretjesweide werd op het Stiltepark voor hen een eigen plekje gecreëerd. Om deze kindjes nog bewuster een plaatsje te geven kan vanaf nu, tussen de witte rozen en de wiegende grassen, een sterretje met een gravure van de naam of de koosnaam van het sterrenkindje geplaatst worden. De sterretjes worden op vraag gemaakt, in samenwerking met het Vrij Technisch Instituut van Torhout.

Herdenking van vier sterrenkindjes
Op zaterdag 1 februari werden vier sterrenkindjes tijdens een sereen en ingetogen moment herdacht op het Stiltepark in Torhout. De ouders konden een sterretje en kaarsje plaatsen in de sterretjesweide ter nagedachtenis van hun kindje.  Anna Crevits schreef het passende gedicht “kom sterretje, kom” dat de ouders als aandenken meekregen. “Ouders van een levenloos geboren kindje hebben de behoefte om dat sterrenkindje een volwaardige plaats te geven in hun leven. Het sterrenkindje een naam kunnen geven, is een hele troost. Met de sterretjesweide op het Stiltepark willen we de ouders ook een eigen plekje schenken, dichtbij hun kindje. Een sterretje met de naam van hun kindje kunnen ze als aandenken tussen de witte rozen planten,” vertelt Elsie Desmet, schepen van Begraafplaatsen.

Ouders die een sterretje wensen te ontvangen mogen contact opnemen met begraafplaats@torhout.be.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.