Home > Sterrenchef Willem Hiele trekt naar de Oostendse polders, inclusief hotel

Sterrenchef Willem Hiele trekt naar de Oostendse polders, inclusief hotel

Geschreven op 24 september 2021 om 17:52 door Mario De Wilde

Over ruim een kwartjaar, om precies te zijn op 30 december, draait Willem Hiele (39) de laatste service in zijn gekende vissershuisje in de duinen van Koksijde. Daar heeft hij bijna tien jaar gekookt. In april volgend jaar start hij een nieuw culinair hoofdstuk doorspekt met kunst, architectuur en cultuur in de polders nabij Oostende waar hij ook geboren is. Het contrast zal groot zijn want de West-Vlaming kiest voor een imposante brutalistische villa in de polders vlakbij Oostende waar hij ook nog een hotel aan zal koppelen. Een stijlbreuk maar wel een totaal nieuwe uitdaging. In 2017 werd Hiele door de restaurantgids Gault & Millau uitgeroepen tot ‘Ontdekking van het jaar’ met een score van 15 op 20. Het aantal couverts steeg van 8 naar 20 en vervolgens naar 30. Vorig jaar beloonde de Michelingids hem met één ster.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.