Home > Sterke cijfers (bijna 5000 bezoekers) en verbluffende virtual reality-ervaring tijdens Bach Academie Brugge

Sterke cijfers (bijna 5000 bezoekers) en verbluffende virtual reality-ervaring tijdens Bach Academie Brugge

Geschreven op 24 januari 2023 om 07:33 door Mario De Wilde

De dertiende Bach Academie Brugge, de eerste editie met volle capaciteit na corona, was een klinkend succes. 4953 bezoekers – onder wie een stevig aandeel buitenlands publiek – volgden het spoor van de Thomascantor richting Bach-walhalla Concertgebouw Brugge. Meer nog dan in cijfers moet de Bach Academie vooral in artistieke hoogtepunten gevat worden. Grande dame van de piano Angela Hewitt toverde het mooiste uit Bachs muziek op moderne vleugel, James Oesi bewees dat de Cellosuites onverwoestbaar zijn, ook op contrabas, en het Britse Solomon’s Knot maakte met veel bravoure zijn Belgische debuut als vocaal topensemble. Collegium Vocale Gent en Philippe Herreweghe zorgden traditiegetrouw voor de eerste en de laatste noot, en brachten in primeur een lichting vocaal talent voor het voetlicht tijdens een Bach-masterclass.

Een blikvanger van deze editie – de ‘Himmelsburg’ op ’t Zand die het publiek dankzij verbluffende virtual reality (gratis) meenam naar Bachs tijd – was de hele Bach Academie lang volgeboekt. ‘Zes dagen lang Bach in dans, muziek van Vlaamse en internationale topartiesten én virtual reality: Bach leefde opnieuw in het Concertgebouw en de stad. Bach Academie Brugge slaagde erin om duizenden meerwaardezoekers uit binnen- en buitenland naar Brugge te lokken voor cultureel en culinair genot van de bovenste plank. We zijn heel blij dat we met het Concertgebouw artiesten vleugels geven, dat we Brugge en Vlaanderen in het vizier houden van de meerwaardezoeker en een vliegwiel kunnen zijn voor de lokale economie”, aldus Katrien Van Eeckhoutte, algemeen directeur Concertgebouw Brugge

Bach Academie Brugge 2023 in cijfers

De Bach Academie trok deze editie 4953 bezoekers. Daarmee is het bezoekersaantal even hoog als in jubileumeditie 2020. In 2020 stonden er evenwel meer concerten op het programma.
36% van die bezoekers kwam uit het buitenland, hoofdzakelijk uit Nederland, Frankrijk en Duitsland. Een stijging ten opzichte van 2020 waar het aandeel buitenlands publiek 32% telde.
Alle weekendpassen waren uitverkocht. 80% van die passen werd aangekocht door buitenlandse ticketkopers. Zij verbleven minstens één nacht in een van de Brugse hotels en deden zich eveneens tegoed aan de gastronomische en museale geneugten die Brugge biedt. De Bach Academie versterkt daarmee de positie van het Concertgebouw als hefboom voor de lokale economie.

Stip alvast dinsdag 16 t.e.m. zondag 21 januari 2024 aan in de agenda voor de veertiende editie van de Bach Academie Brugge.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.