Home > Stem en bepaal mee welk product verkozen wordt tot streekproduct van Zonnebeke

Stem en bepaal mee welk product verkozen wordt tot streekproduct van Zonnebeke

Geschreven op 31 augustus 2020 om 13:50 door Mario De Wilde

Dit jaar organiseert Zonnebeke voor de tweede maal een wedstrijd waarbij de gemeentelijke streekproducten opgespoord worden. Drie producten zullen benoemd worden tot Zonnebeeks streekproduct. De laureaat zal bovendien gedurende een jaar extra in de spotlights gezet worden. De winnaar wordt bepaald door een beoordeling van een jury enerzijds en via een online stemming door de inwoners anderzijds. Ook jij kan je stem uitbrengen via zonnebeke.be van 1 tot en met 15 september. We stellen de zeven kanshebbers alvast aan je voor!

De Zandvoordse Gerookte Worst van Le Plat Pays is gebaseerd op een recept uit de oude doos. Ze waren het succes van een nu reeds gepensioneerde beenhouwer die hen het recept toevertrouwde.

Slager Hans Bouten daarentegen bedacht de Heksenpaté toen hij in Beselare een Heksenbiertje zat te drinken en daarbij een hapje miste.

Santfort Beef gooit zijn Santfort Filet d’Anvers, van eigen kweek rund, in de strijd om mee te dingen naar de titel van Streekproduct Zonnebeke 2020! Ideaal op een stuk brood, als tapas en in diverse salades.

De Passendalerham is een rauwe ambachtelijk gepekelde en gerookte ham naar een recept van een 82-jarige beenhouwer dat omschreven wordt als ‘ouderwets’ lekker. De Zonnebeekse Smoefelhammetjes zijn dan weer een uniek product die al decennialang bereid worden bij Culinair Huis Vandeputte.

In 2021 is het precies 100 jaar geleden dat Léonie Keingiaert de Gheluvelt verkozen werd tot de eerste vrouwelijke burgemeester van Geluveld. Het nieuwe bier Léonie weerspiegelt haar met een pittig karakter, maar ook best zacht van smaak.

Tenslotte zijn het de Passendaalse Lukken van De Vredestuin die de lijst met deelnemers afsluit. Op ambachtelijke wijze gemaakt volgens oma’s recept en het best vanuit de ijzeren doos. Meer info en stemmen op www.zonnebeke.be.

 

1 reactie

Van Exem Christine
Geschreven op 2020-09-14 08:56:20
Streekproduct voorkeur Leonie bier

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.