Home > Stefaan Lannoo (49) uit Knokke-Heist rijdt al 20 jaar ongevalvrij met zijn vrachtwagen

Stefaan Lannoo (49) uit Knokke-Heist rijdt al 20 jaar ongevalvrij met zijn vrachtwagen

Geschreven op 13 november 2023 om 10:42 door Mario De Wilde

Stefaan Lannoo (49) uit Knokke-Heist rijdt 20 jaar ongevalvrij met de vrachtwagen. Voor deze uitzonderlijke prestatie wordt hij door TVM Belgium, de verzekeringsexpert voor transport en logistiek, in de bloemetjes gezet. De erkenning kadert in het jaarlijks terugkerende evenement ‘Ridders van de Weg’ waarbij TVM Belgium de vele Belgische vrachtwagenchauffeurs viert die aangesloten zijn bij TVM én die zich op vlak van verkeersveiligheid onderscheiden door respectievelijk 3 (brons), 5 (zilver), 10 (goud) of 20 (diamant) jaar schadevrij te rijden.
Over Stefaan Lannoo
Stefaan heeft zijn eigen transportbedrijf, Turbotrans, en rijdt ondertussen al 30 jaar met de vrachtwagen. Zijn vader is eveneens vrachtwagenchauffeur en die gaf de microbe al heel vroeg door. Stefaan vervoert vooral oud karton en papier van en naar de Haven van Zeebrugge, maar eigenlijk rijdt hij heel West-Vlaanderen rond. Vroeger reed hij ook internationaal, maar nu kiest hij ervoor om dichter bij huis te rijden. Jaarlijks doet Stefaan zo’n 110.000 km, wat hem gemiddeld van ’s morgens vroeg 5.00 uur tot ’s avonds laat 19.00 uur op de baan houdt.
Stefaan Lannoo: “Vrachtwagenchauffeur zijn is een passie. Het moet in je bloed zitten en bij mij mag je dat ook letterlijk nemen. Toen ik het bedrijf van mijn ouders overnam, wist ik dat ik dit mijn hele leven zou blijven doen. Het is de mooiste job ter wereld, met de nodige vrijheid, maar je moet het wel met plezier doen. Dat TVM Belgium aandacht schenkt aan mijn 20 jaar schadevrij rijden, is een mooie erkenning. De bekroning ervan vind ik heel bijzonder. En ik keek er ook heel erg naar uit om deze mijlpaal te bereiken. Eigenlijk rijd ik al 28,5 jaar ongevalvrij, maar ik ben pas 20 jaar klant bij TVM Belgium, en dan tellen die voorgaande jaren niet he.”
Frank Van Nueten, algemeen directeur van TVM Belgium: “Door middel van schadepreventie en risicobeheer probeert TVM Belgium niet enkel het aantal schades terug te dringen, maar ook een positieve bijdrage te leveren aan de verkeersveiligheid in het algemeen. In het kader van onze campagne ‘Ridders van de Weg’ huldigen we elk jaar enkele honderden Ridders van de Weg. Het is per uitzondering dat we een Diamanten Ridder vieren want 20 jaar schadevrij rijden is echt heel uniek, vooral als je weet dat slechts 3 op 1000 vrachtwagenchauffeurs erin slagen om 10 jaar ongevalvrij te rijden.”

TVM Belgium huldigt dit jaar twee Diamanten Ridders. Stefaan Lannoo van Turbotrans uit Knokke-Heist en Dirk De Groodt uit Wetteren. Dirk rijdt voor Schenk Tanktransport in Antwerpen.

Stefaan doet er graag nog vele jaren bij als vrachtwagenchauffeur. Zijn tips om ongevalvrij te rijden zijn: rustig rijden, je vooral niet laten opjagen in het helse verkeer en je op elk moment als een verantwoord chauffeur gedragen. Maar meteen lanceert hij ook een warme oproep aan de overheid om vrachtwagenchauffeurs een hart onder de riem te steken bij het uitoefenen van hun job. Er is immers hoge nood om in de broodnodige uitrustingen te voorzien zoals een proper toilet en douche, naast een veilige slaapplek. Foto: Square Egg Communications

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.