Home > Starz Club op Brugse Eiermarkt blijft nog zeker tot begin oktober gesloten

Starz Club op Brugse Eiermarkt blijft nog zeker tot begin oktober gesloten

Geschreven op 7 september 2021 om 18:42 door Mario De Wilde

Het danscafé STARZ Club op de Eiermarkt in Brugge moet 1 maand de deuren sluiten op bevel van burgemeester Dirk De fauw. De beslissing viel na een resem klachten van buurtbewoners, inbreuken op de Corona maatregelen en meerdere tussenkomsten van de Brugse politie. Het is niet de eerste keer dat de eigenaar van STARZ Club op de vingers getikt wordt. Vorig jaar werd het café al eens gesloten na enkele inbreuken op de Coronamaatregelen. In juni van dit jaar vond er bij de heropening van de binnenruimtes van de horeca een formeel overleg plaats waarbij de eigenaar uitdrukkelijk werd gevraagd zich aan alle regels te houden. Advies dat helaas naast zich neer werd gelegd want vanaf 4 juli liepen geregeld nieuwe klachten binnen.

“De meeste overtredingen waren Corona gerelateerd en betroffen de mondmaskerdracht, de social distance aan de tafels en het verbod om te dansen. Op 31 juli moest de eigenaar zijn zaak meteen sluiten voor die ene nacht nadat we nog maar eens waren tussengekomen,” licht Yves Rotty, directeur Operaties & Regiowerking van Politie Brugge toe. Eind augustus vond er een formeel overleg plaats waarbij alle incidenten werden overlopen en de eigenaar om verantwoording werd gevraagd.

“Ik heb hem dan de allerlaatste kans gegeven om zich te herpakken. Dat was een toegeving want er waren voldoende feiten om de zaak toen al een langere tijd te sluiten. Hij beloofde zijn verantwoordelijkheid te nemen en zo nieuwe klachten te vermijden. Maar tevergeefs, het heeft niet lang geduurd,” betreurt burgemeester Dirk De fauw.
In het eerste weekend van september, waarbij het sluitingsuur verviel, ging het alweer mis in STARZ Club. Vrijdagnacht vond er een vechtpartij plaats en daarna liep er een klacht van geluidsoverlast binnen. De politie vroeg de eigenaar om de muziek zachter te zetten of de deur te sluiten maar de uitbater sloeg beide adviezen in de wind. Bij een café in de buurt waar het er ook te luidruchtig aan toe ging, werd wel ingegaan op de vraag van de politie.

“We kunnen ons dus niet van de indruk ontdoen dat de uitbater niet echt meegaand is in dit hele verhaal. Zijn zaak werd vrijdagnacht om 3u45 gesloten. Op mijn bevel blijft de zaak nu dicht tot eind september. Op 1 oktober mogen de discotheken open. Dan pas krijgt de eigenaar een nieuwe kans, als hij een aantal strikte voorwaarden naleeft uiteraard,” legt de burgemeester uit. Eerder dit jaar moest hotel ’t Koffieboontje in Brugge ook al een maand dicht. Daar werden geregeld clandestiene Coronafeestjes gehouden en haalden meerdere verwittigingen om de maatregelen te respecteren ook niets uit.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.