Home > Startschot voor nieuw woonproject Blekerijstraat in Westkerke (Oudenburg)

Startschot voor nieuw woonproject Blekerijstraat in Westkerke (Oudenburg)

Geschreven op 21 juni 2021 om 17:24 door Mario De Wilde

Exact één jaar na lancering van het woonproject Kaleshoek ontmoeten burgemeester Anthony Dumarey, Geert Sanders (WVI) en Romina Vanhooren (WoonWel) elkaar opnieuw in Westkerke. Ditmaal gaven ze het startschot voor het nieuwe woonproject langs de Blekerijstraat: een gemengd woonproject (1,4 ha) met veel aandacht voor een sociale mix, voldoende groene ruimte en slim waterbeheer. 37 gezinnen kunnen binnenkort Westkerke hun thuis noemen.

Opnieuw realiseert WVI samen met de sociale huisvestingsmaatschappij WoonWel 37 extra woongelegenheden op de kruising van de Blekerijstraat en de Pardoenstraat. “In totaal zal WVI 17 bouwkavels op de markt brengen”, zegt algemeen directeur van WVI, Geert Sanders. “Zo is er voor elk wat wils: 10 bouwkavels voor open bebouwing, 2 voor halfopen en 5 voor gesloten bebouwing waarbij de oppervlakte varieert van 294 m² tot 494 m².“ Naast bouwkavels realiseert WoonWel ook een ruim sociaal huuraanbod. “In totaal zullen we 20 huurwoningen aanbieden” vult voorzitter Romina Vanhooren aan.

“Met ruim 9700 inwoners groeit onze stad elke dag”, glundert een trotse burgemeester. “Met het nieuwe woonproject langs de Blekerijstraat komen we opnieuw een stapje dichter bij de kaap van 10.000 inwoners. Wonen in Oudenburg is hot. Zo is het WVI-aanbod kavels in het woonproject Bellerochelaan in hartje Oudenburg op 2 loten na bijna uitverkocht. We rekenen op de twee toekomstige woonprojecten in Westkerke, beide gelegen langs de Pardoenstraat, voor een extra betaalbaar woonaanbod voor startende alleenstaanden, gezinnen met één inkomen of tweeverdieners.”

Ook het woonproject Blekerijstraat maakt werk van een grote variatie aan woontypes: van open, halfopen tot gesloten bebouwing rekening houdend met elk budget dankzij een mix van sociale huurwoningen, middelgrote en kleine bouwkavels”, zegt Geert Sanders. “Een grote troef van onze kavels is dat je zelf nog een woning kan bouwen met een aannemer en architect naar keuze.”

Naast de realisatie van een betaalbaar woonaanbod wordt ook werk gemaakt van een kwalitatief openbaar domein met aandacht voor slim regenwaterbeheer. Een eerste stap is dat het aflopend hemelwater van daken en verharde zones zoveel mogelijk wordt opvangen. Zo zorgt de groenblauwe inrichting (groenzone en bomen), de aanwezigheid van een natuurlijk bufferbekken en wadi’s voor maximale infiltratie en buffering. Het overtollige water wordt tijdelijk geborgen, en krijgt zo de kans om in de bodem te dringen. Parkeerplaatsen worden in betongrasdallen voorzien. Eventuele overstort vloeit af naar de natuurlijke beek.

“Als alles volgens plan verloopt, worden de eerste bouwloten verkocht worden in het najaar van 2022”, zegt Geert Sanders. “Toekomstige bewoners moeten echter niet zo lang wachten op een betaalbaar woonaanbod in Westkerke. In het najaar wordt de verkoop van het woonproject Kaleshoek gelanceerd.” Romina Vanhooren vult aan: “Begin 2023 volgen de sociale huurwoningen.”

Geïnteresseerde kandidaat-kopers kunnen zich reeds vrijblijvend inschrijven op de wachtlijst voor de aankoop van een woonkavel via www.wvi.be/aanbod/wonen/inschrijven-op-wachtlijst. Voor een sociale huurwoning kan men terecht bij sociale huisvestingsmaatschappij WoonWel via www.woonwel.be.

 

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.