Home > Start aanleg van eerste Mobipunt aan station van Veurne. Kostprijs: ruim kwartmiljoen

Start aanleg van eerste Mobipunt aan station van Veurne. Kostprijs: ruim kwartmiljoen

Geschreven op 22 november 2022 om 09:26 door Mario De Wilde

Het Veurnse station wordt meer dan ooit het mobiliteitsknooppunt van de regio, want daar zijn de werken gestart voor de inrichting van een Mobipunt. Een Mobipunt (of Hoppinpunt) is een vervoersknooppunt waar er een aanbod is van verschillende vervoermogelijkheden. Zo kan je er vlot van de trein naar de bus of de deelfiets overschakelen en kan je als reiziger duurzaam met het geschikte vervoermiddel jouw verplaatsing maken! Bovendien zijn er ook parkeermogelijkheden voor personenwagens en alle soorten fietsen.

Het eerste Veurnse Mobipunt wordt aangelegd bij het station, aan de zijde van de Berkenlaan. Er komen individuele fietslockers (ook voor buitenmaatste fietsen), met mogelijkheid tot het opladen van de fiets, een elektrische fietspomp en een fietsherstelzuil. Daarnaast worden de laadpalen en het pakjesautomaat van Bpost, die nu in de Zuidburgweg staan, naar hier verhuisd. Er komt ook een zelfreinigend toilet. Vlakbij het station vind je natuurlijk ook de deelfietsen van het Transmobil-project en de haltes van De Lijn. Tegelijkertijd wordt het fiets- en wandelpad tussen de Brugse Steenweg en de Berkenlaan opnieuw aangelegd.

Het Mobipunt is mogelijk dankzij de steun van Europa (40%) en de provincie (4,15%). De geraamde prijs was 269.365 euro, waarvan er dus 107.746 euro komt van Europa en 11.190,93 euro van de provincie. Stad Veurne investeert 150.428,07 euro. Quote Pascal Sticker, schepen van Mobiliteit: “Door de locatie waar verschillende vervoersmodi samenkomen uniform te benoemen als mobipunt of hoppinpunt wordt de herkenbaarheid ervan verhoogd en het gebruik ervan aangemoedigd. Dit kan alleen maar resulteren in meer duurzame verplaatsingen.”

Foto: Het schepencollege bij de locatie van het nieuwe Mobipunt in de Berkenlaan

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.