Home > Start a.s. maandag: Diksmuide mikt op top drie van regionale stappenclash

Start a.s. maandag: Diksmuide mikt op top drie van regionale stappenclash

Geschreven op 29 april 2023 om 08:12 door Mario De Wilde

Vanaf 1 mei neemt Diksmuide deel aan de regionale stappenclash. Een maand lang worden inwoners uitgedaagd om zoveel mogelijk stappen te zetten. Niet alleen sport, ook andere beweegactiviteiten komen in aanmerking. De sportdienst wil hiermee werk maken van een gezonde gemeente, en Diksmuidelingen aan het bewegen krijgen.

De uitdaging

De bedoeling is om per inwoner zoveel mogelijk stappen, en dus kilometers, te verzamelen in mei. Niet alleen sporten maar ook andere beweegactiviteiten komen in aanmerking: stofzuigen, poetsen, klusjes in de tuin, etc. De regel luidt: tien minuten bewegen staat gelijk aan 1.500 stappen. Vorig jaar zetten 383 Diksmuidelingen hun beste beentje voor. Samen verzamelden we 93.000 kilometer, waarmee we de zilveren plak behaalden uit een groep van veertien gemeenten.

Diksmuide regionaal

De stappenclash wordt jaarlijks gecoördineerd door het LOGO, Lokaal Gezondheidsoverleg. Diksmuide neemt het straks op tegen 15 West-Vlaamse steden en gemeenten: Ardooie, Heuvelland, Houthulst, Kortemark, Langemark-Poelkapelle, Lichtervelde, Lo-Reninge, Mesen, Meulebeke, Pittem, Poperinge, Roeselare, Tielt, Vleteren en Zonnebeke.

Wat valt er te winnen?

Wie elke dag in mei zijn of haar stappen of activiteiten online registreert, maakt kans op een prijs. Uit deze best presterende stappers verloten we vijf mooie prijzen samengesteld uit Diksmuidebonnen en streekproducten. Traditiegetrouw ontvangt de actiefste stad van Logo Midden-West-Vlaanderen de wisselbeker én een fietstrapper, ontworpen door ’t Saam campus Cardijn.

Waar wandelen?

Wandelclub Diksmuide stippelde vier gevarieerde bewegwijzerde wandeltrajecten uit in Pervijze, Oostkerke en Stuivekenskerke. Voor een plannetje kun je terecht bij de sportdienst of op www.diksmuide.be/sport.

Clubs voor de tweede keer uitgedaagd

Vorig jaar waren negen deelnemende clubs goed voor 26.670 km. Een stevig resultaat dat de sportdienst opnieuw wil belonen. De drie best presterende clubs vallen in de prijzen. Belangrijk is dat de clubleden zowel aansluiten bij hun club als bij de algemene groep ‘Diksmuide’.

Hoe neem je (online) deel?

Registreer je via www.10000stappen.be of de app ’10.000 stappen’ en sluit je aan bij de groep ‘Diksmuide’. Ben je al geregistreerd, maar je wachtwoord vergeten? Dan kun je die eenvoudig opnieuw instellen via de site of app.
Geef voor elke dag in mei (dat kan ook met terugwerkende kracht) je stappen in via de website of de app. Dit kan je doen op basis van je gegevens op een smartwatch, activity tracker of app op je smartphone, maar ook via een simpele stappenteller. Die kun je bovendien gratis ontlenen bij de sportdienst, voor een waarborg van tien euro.

De campagnefoto van de stappenclash. De gezichten van de campagne zijn de sportkampioenen van dit jaar. Je herkent v.l.n.r. Senne Vannobel (sportman van het jaar), Jeroen Borra (G-sporter van het jaar), Kirina T’Jonck (sportvrouw van het jaar) en Andy Hoedt (sportverdienste).

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.