Home > Stakingsaanzegging bij de Lijn overmorgen donderdag in West-Vlaanderen

Stakingsaanzegging bij de Lijn overmorgen donderdag in West-Vlaanderen

Geschreven op 7 november 2023 om 06:59 door Mario De Wilde

Het gemeenschappelijke vakbondsfront ACV-od/ACOD/ACLVB heeft een stakingsaanzegging ingediend voor donderdag 9 november, wat kan resulteren in een stakingsdag in de provincie West-Vlaanderen. De Lijn zorgt voor een aangepaste dienstregeling op donderdag 9 november als de staking doorgaat. Vanaf dinsdagavond 7 november zal deze te raadplegen zijn via de app en op de website van De Lijn. Mogelijk kan de vakbondsactie in de provincie West-Vlaanderen hinder veroorzaken voor de dienstverlening door de bussen en trams van De Lijn. De mogelijke impact op de dienstverlening is nog niet duidelijk.

In het kader van het decreet continuïteit van de dienstverlening zorgt De Lijn alleszins voor een aangepaste dienstregeling indien nodig. Deze wordt samengesteld op basis van de werkwillige chauffeurs. Dinsdagavond 7 november zal deze aangepaste dienstregeling dan bekend gemaakt worden, en dus ook de omvang van de hinder.

De routeplanner zal vanaf dinsdagavond 7 november, zowel op de website als in de app, alle ritten tonen die zullen rijden op donderdag 9 november. Ritten die niet rijden, worden niét getoond. De routeplanner toont altijd de meest actuele situatie ; deze kan na woensdag mogelijks nog lichtjes wijzigen, bv. door last-minute ziektemeldingen van chauffeurs.

De Lijn betreurt de hinder die de vakbondsactie zou kunnen veroorzaken voor haar bus- en tramreizigers. Info op de website: https://www.delijn.be/alternatievedienstregeling

 

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.