Home > Staking van de Lijn in onze provincie valt mee, maar tot 3 januari nog hinder

Staking van de Lijn in onze provincie valt mee, maar tot 3 januari nog hinder

Geschreven op 30 december 2019 om 10:24 door Mario De Wilde

Door de staking van vakbondsorganisatie ACOD is er vanaf vandaag mogelijke hinder op de Lijn. Maar de dienstverlening valt in onze provincie nog behoorlijk goed mee. De Lijn betreurt ten zeerste dat deze actie haar reizigers weer zal treffen. De stakingsaanzegging van één van de drie vakbonden bij De Lijn was ingediend voor heel Vlaanderen in de periode van maandag 30 december tot en met 3 januari. De impact van de staking kan verschillen van regio tot regio en van dag tot dag. De reiziger kan vanaf vandaag dus best op de haltepagina op de website van De Lijn (https://www.delijn.be/nl/haltes/) of in de De Lijn-app via het haltescherm opzoeken of zijn rit rijdt. Op deze haltepagina’s zal hij de realtime-info vinden over de ritten die rijden.
Oudejaarsnachtaanbod
Mogelijk zal de staking ook lichte impact hebben op het oudejaarsnachtaanbod. De Lijn zal hierover begin volgende week een update communiceren.
De Lijn betreurt het ten zeerste dat de socialistische vakbond andermaal de reizigers in de kou wil laten staan, deze keer in volle eindejaarsperiode. De directie blijft openstaan voor overleg, met haar medewerkers en met de sociale partner(s), en dringt erop aan om samen te werken aan de toekomst van De Lijn in plaats van destructieve acties te organiseren die het bedrijf – en bijgevolg haar vele medewerkers – ernstig kunnen schaden.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.