Home > Stadspersoneel Poperinge steunt opruimwerken in Vaux-sous-Chèvremont

Stadspersoneel Poperinge steunt opruimwerken in Vaux-sous-Chèvremont

Geschreven op 24 augustus 2021 om 12:32 door Mario De Wilde

Vaux-sous-Chèvremont, een gemeente met een historische band met Poperinge, kreeg het zwaar te verduren tijdens de overstromingen in juli. Intussen zijn lokale diensten al weken puin aan het ruimen. Het aantal vrijwilligers daalt, maar er is nog steeds heel veel werk. Om hun verre collega’s een hart onder de riem te steken, trekt een delegatie van het Poperings stadspersoneel enkele dagen naar daar om te helpen.

Bij het begin van de Tweede Wereldoorlog werden heel wat vluchtelingen uit Vaux-sous-Chèvremont in Poperinge opgevangen. Poperinge voelt zich nog steeds verbonden met de gemeente, die zwaar onder de wateroverlast geleden heeft. Na een oproep bij het stadspersoneel, boden meer dan 50 vrijwilligers zich aan voor een hulpactie. Op woensdagochtend 25 augustus vertrekt een eerste groep helpers, 32 personeelsleden van verschillende stadsdiensten steken er 3 werkdagen de handen uit de mouwen. Op maandag 30 en dinsdag 31 augustus komt een tweede groep van 22 helpers de werken verderzetten.

Om zoveel en zo efficiënt mogelijk te kunnen werken, verhuist ook het grote materieel van Poperinge mee. Graafkranen en een borstelmachine worden ingezet en ter plekke gebracht door de firma Valcke Prefab Beton uit Vlamertinge.
Klaarmaken voor schoolstart
De vrijwilligers hopen een grote hulp te betekenen voor de lokale bevolking, door twee parkzones aan te pakken. Voor één van die parken schenkt het stadsbestuur bijkomend een nieuwe zitbank. Ook de schoolomgeving en sportzone worden opgeruimd en klaargemaakt voor de schoolstart. Verder helpt de groep straten en de oevers van de Vesder opruimen.

Aardappelverwerkend bedrijf Aviko uit Proven ondersteunt de actie en komt twee avonden ter plekke met een mobiele frituur. Zo worden de vrijwilligers beloond, maar krijgen ook de lokale diensten een opkikkertje. Op maandag 30 augustus worden de kinderen van de plaatselijke basisschool samen met hun ouders uitgenodigd om de opgeknapte speelplaats en de containerschool te bekijken, ook zij worden getrakteerd op een frietje.
Inzamelactie
Intussen loopt nog steeds een inzamelactie voor de getroffen gemeente. Het Poperings stadsbestuur opende een zichtrekening voor giften. Het eindbedrag wordt op 1 september aangevuld door de stad, om een mooi afgerond bedrag te kunnen storten. Tot die tijd kan je een bijdrage overschrijven naar BE07 0910 2249 8066.
Foto copyright stad Poperinge

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.