Home > Stadsbestuur van Brugge ontvangt een hele week een delegatie uit Ebolowa, Kameroen

Stadsbestuur van Brugge ontvangt een hele week een delegatie uit Ebolowa, Kameroen

Geschreven op 26 juni 2024 om 07:10 door Mario De Wilde

Van 24 tot 30 juni 2024 ontvangt Stad Brugge een delegatie uit Ebolowa, Kameroen, in het kader van hun mondiaal partnerschap dat nu vier jaar bestaat. Deze samenwerking streeft naar duurzame stedelijke ontwikkeling en uitwisseling van kennis en ervaring tussen beide steden. Het partnerschap tussen Brugge en Ebolowa wordt aanzien als een inspirerend voorbeeld van hoe steden wereldwijd kunnen samenwerken om gemeenschappelijke uitdagingen aan te pakken. Vooral de benadering om met verschillende partners uit privésector en het ruime middenveld te werken werpt zijn vruchten af.

De voorbije jaren werd in Brugge en in Ebolowa een breed netwerk opgebouwd om samen te werken rond een duurzame cacao en chocoladeketen én te investeren in projecten rond drinkbaar water en herbebossing. Ook de Bruggelingen zelf dragen hun steentje hiertoe bij. Zo kan iedereen die een reis plant of al op reis is geweest, een herbebossingsproject steunen in Ebolowa door de Co2-compensatietool van Stad Brugge te gebruiken. Deze is te vinden op: www.brugge.be/compenseer-co2

Ook door de Brugse stadschocolade ‘Sjokla’ te kopen, draag je bij aan waterprojecten in de partnerstad. Meer info is te vinden op www.brugge.be/sjokla

Burgemeester Dirk De fauw is een tevreden man: “Elke stad, waar ook ter wereld, heeft dezelfde missie: zorgen dat de inwoners een stad hebben waar het goed is om te leven. Het mondiaal partnerschap maakt dit tastbaar. Sinds de ondertekening van de samenwerkingsovereenkomst met Ebolowa in 2020 is er ontzettend veel gebeurd. We hebben een groot engagement van de Brugse chocoladegilde, Ter Groene Poorte en Oxfam Wereldwinkel om te werken aan een duurzame cacao en chocoladeketen, in Ebolowa én in Brugge. Ook de Bruggelingen zelf tonen dat ze dit partnerschap genegen zijn. Ruim 1/5 van de jubilarissen doneert hun attentie van de Stad aan drinkwaterprojecten in Ebolowa. Hierdoor hebben al meer dan 5.000 inwoners in Ebolowa toegang tot drinkbaar water. Ik ben ook blij dat Aquaduin mee partner is in dit verhaal en dat er een mooie samenwerking is ontstaan tussen de waterexperts in beide steden.”

Jongerenradio
Het partnerschap moedigt ook de betrokkenheid van jongeren aan door verschillende uitwisselingen en samenwerking met scholen. In de toekomst wilt de Stad samen met Villa Bota ook een project rond jongerenradio realiseren. Verder kunnen jeugdploegen in Ebolowa ook rekenen op de vestimentaire ondersteuning van Club Brugge en Cercle Brugge. De delegatie uit Ebolowa, bestaande uit vertegenwoordigers van de lokale overheid, zal tijdens hun verblijf verschillende initiatieven en projecten bezoeken die bijdragen aan duurzame stedelijke ontwikkeling.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.