Home > Stadsbestuur en Witte Paard werken samen voor reservatieplatform strandbedden

Stadsbestuur en Witte Paard werken samen voor reservatieplatform strandbedden

Geschreven op 8 juni 2020 om 15:13 door Mario De Wilde
Het Lokaal Bestuur Blankenberge en WP Hotels & Events zetten hun schouders onder een project dat het mogelijk moet maken voor de inwoners, tweedeverblijvers en (meerdaagse) bezoekers om hun strandbed online te reserveren. Schepen van Strandconcessies, Benny Herpoel: “Vanuit de logiessector kregen we het signaal dat er bij hun gasten onzekerheid bestond over beschikbare plaatsen op het strand. Vanuit deze bezorgdheid ontstond het idee bij enkele lokale ondernemers om een online platform te ontwikkelen. Het bestuur zet graag mee de schouders onder dit project. Wie deze zomer een verblijf in Blankenberge boekt kan meteen ook een strandbed erbij boeken. Het is een win-win voor iedereen. We bieden de bezoeker zekerheid van een plaatsje op het strand om te zonnebaden. Voor de logiessector is het een extra service die ze kunnen aanbieden aan hun klanten. En ook voor de strandbars biedt het tal van mogelijkheden.”

Zaakvoerder van WP Hotels & Events Ben Van den Keybus: “Met onze expertise in ticketing voor evenementzalen en de nood die wij voelden bij de hotelgasten, hebben wij de handen in elkaar geslagen met het Lokaal Bestuur Blankenberge om dit platform te ontwikkelen. Het was voor het hele team een race tegen de klok, maar we zijn trots te kunnen zeggen dat wij vandaag online zijn.” Enerzijds is er het ‘vrije strand’, daar kunnen dagjestoeristen terecht in afgebakende bubbels. Hiervoor hoeft men niet te reserveren. Wie eerst komt heeft plaats.

Anderzijds kan je voor een strandbed terecht bij de verschillende strandbars. Bezoekers kunnen surfen naar www.strandbars.com om via dit nieuwe reservatiesysteem van thuis uit een boeking te maken. Dit zolang de voorraad strekt uiteraard. Om te vermijden dat alles van ver op voorhand volgeboekt zou zijn worden gedane boekingen niet terugbetaald. Zo worden meteen ook annulaties wegens slecht weer uitgesloten. Om het voor de strandbarhouder overzichtelijk te houden worden de reservaties telkens de dag voordien om 22 uur afgesloten. Zonnebaders kunnen zich nog steeds de dag zelf ter plaatse aanbieden en in functie van de beschikbaarheid nog een plaatsje bemachtigen.

Het boekingsplatform biedt de strandbars ook de mogelijkheid om extra producten zoals parasols, windzeilen, handdoeken, etc… aan te bieden. Daarenboven worden tijdens het boekingsproces de contactgegevens (van de hoofdboeker van de ‘bubbel’) verzameld, wat ‘contact tracing’ in tijden van corona mogelijk zal maken.

1 reactie

Ingrid cattoor
Geschreven op 2020-06-09 15:40:37
Wil enkel zeggen dat dit een prima idee is en wens jullie veel succes!!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.